woensdag 12 september 2012

Een gevoerd a-lijn overgooiertje voor Jongste dochter.....

 Voor Jongste dochter heb ik van een flanelachtige stofje een a-lijn jurkje gemaakt. Het patroontje komt uit de Ottobre winter 2011. Het is een jurkje wat gevoerd moet worden. Ik vond dit best lastig om het mooi netjes te krijgen. Ik heb het jurkje afgemaakt met een stoffen bloemetje van dezelfde stof.
 Omdat het exemplaar van Jongste dochter niet helemaal perfect is en ik een patroondeeltje overhad (verkeerd geknipt (ruit liep niet door, dus overnieuw geknipt) heb ik nog een jurkje gemaakt met de bedoeling om dit wel perfect te doen. En ja hoor het is gelukt! Deze verbeterde versie bied ik daarom te koop aan. Het is een maat 104. Laat mij maar weten als je interesse hebt, en anders ga ik hem op marktplaats zetten.
 Ruitjes van het achterpand lopen mooi door:

16 opmerkingen:

Mama C zei

Watveen schattig jurkje en wat kleurt het prachtig met haar bril!

Andrea zei

Leuk hoor! Een heerlijk jurkje voor als het straks een beetje kouder word! Echt netjes gedaan, die doorlopende ruit, zo netjes zie je het zelfs in de winkel niet vaak!
groetjes Andrea

wilma zei

Leuk.Hou me aanbevolen.Weet iemand die deze kant opkomt...
Groet, WIlma

Katja (@Yane) zei

Wat een prachtig jurkje en zo leuk met de bloemenbroche!

Vlijtige Lies zei

Heel mooi!!

Barbara zei

Leuk jurkje en heel netjes de doorlopende ruit!
In de winkel is het vaak helemaal fout en daar betaal je nog veel meer voor ook!

zonderglutenmetliefde zei

haj, wat vraag je voor het jurkje?


een tip van hier ;-) knip de voering zonder naadwaarde en de buitenstof met extra naadwaarde... als het ineen is gezet dan vouwt de buitenstof iets om de rand heen naar binnen toe, zit de voering mooi "strak" erin en komt er nergens buitenuit.

groetjes

Danielle zei

@zonderglutenmetliefde: Bedankt voor je tip! Ik vraag 17,50 euro voor het jurkje. Heb net wel de 1ste belangstellende er even voor gemaild.
groetjes Danielle

sarina zei

hoi danielle,

ik vind het een mooi jurkje geworden! het staat haar heel mooi,
groetjes sarina

Onder de knotwilg zei

Wat loopt de ruit netjes door! Dat jurkje ben je vast snel kwijt!

Doortje Dartel zei

Wat een leuk jurkje. Zo zie je maar weer dat een eenvoudig model met een mooi stofje het helemaal doet. Leuk he, dat bloemetje is net een beetje extra. Ik gebruik zoiets ook vaak op een vestje bij dezelfde kleur rok.

By Ieke zei

Perfect gedaan!

Anne-Marit is echt een prachtig meisje in haar mooie nieuwe jurk!

Collie-Collie.com zei

wat een schattig overgooiertje heb je gemaakt. Dat ruitje is snoepig!! Wel lastig om het door te laten lopen, maar ja, dan is het wel top hè, als het lukt.

Groetjes, Collie

frunnik zei

Prachtig gemaakt!

Groetjes Arjanne

Anoniem zei

Wat staat het Anne- Marit lief!!Leuk en eenvoudig model. Ook die bloem heb je leuk gemaakt? Nog een bepaalde werkwijze daarvoor?
Het komt denk ik ook door de soort stof die je hebt gebruikt, flanel achtig waardoor het lastig is netjes een voering in te naaien. Naadband erin strijken rond de hals en armsgaten wil nog weleens helpen. Ook gebruik ik vaak een katoentje als voering ipv. voeringstof. Kan niet goed zien wat jij hebt gebruikt. Handig idee trouwens om nog een jurkje te maken en zo je restlappen kwijt te raken!

Tot morgen,
Deborah

Wilja zei

Een erg leuk, lief jurkje voor Anne-Marit. Je hebt de strepen heel netjes door laten lopen, super hoor!

groetjes Wilja