woensdag 26 september 2012

Winterjas voor Jongste dochter..

De afgelopen dagen ben ik heel druk geweest met de winterjas voor Jongste dochter. Gelukkig is hij af, want er ging heel veel fout en zat tegen, daarom verdient de jas op diverse punten echt geen schoonheidsprijs, maar gelukkig is er aan de buitenkant niet heel veel van te zien. Ik moet zeggen dat ik hem toch heel mooi vind geworden. Ik heb het patroon Margriet van Created in x-land gebruikt. Dit patroon kwam van de zomer uit en is dus ook een zomerjas en is volgens de beschrijving niet gevoerd. Daar begon de moeilijkheid al.....dat moest ik gaan bedenken hoe ik dat wilde doen.Ook de stofkeuze vond ik lastig. Ik had eerst voor de jas een grijze stof met een plastic laagje aan de binnenkant gekozen, maar uiteindelijk vond ik de kleur toch niet mooi. Na nog maar eens een bezoekje aan de stoffenkraam liep ik aan de 3 eurokant van de winkel het juiste stofje tegen het lijf. Het is een katoen/ polyester achtig stofje met een heel klein geruit/gestreept werkje erin. Van die stof heb ik de buitenkant gemaakt, toen kwam er een laag van het grijze plastic stofje, daarna fleece en als laatste voor de binnenkant een rood met roze stip katoentje. Met 4 lagen uiteindelijk de jas in elkaar zetten vond ik niet makkelijk. Alles verschoof constant en aangezien ik nooit rijg........ Ook had ik aan de zijpanden extra naad geknipt omdat de jas dik zou gaan worden, maar dit had ik uiteindelijk niet overal even goed gedaan, want de deeltjes bij de mouwen paste voor geen meter, ook de mouwen waren te groot ten opzichte van het gat. Hoe ik het dan toch allemaal redelijk voor elkaar heb gekregen weet ik niet, maar uiteindelijk is het best goed gekomen en vind ik het toch een prachtige jas, ondanks dat er hier en daar mankementjes zitten. (maar vaak zien de leken dat toch niet toch?) O ja, als finishing touch nog een sjaal erbij gemaakt.

28 opmerkingen:

Anouk zei

De jas is heel goed gelukt en al het knutselwerk heeft een pracht resultaat opgeleverd.

Sancho groet, Anouk

Barbara zei

Wat een leuke "exclusieve" jas heb je gemaakt!
Daar mag je heel trots op zijn! en je dochter op zo'n moeder die zoiets voor haar maakt!

Groetjes!

Judith zei

Prachtig!
liefs Judith

Anoniem zei

Echt een prachtige jas! Ik heb deze jas afgelopen zomer voor mijn dochter genaaid en zoveel leuke reacties op gekregen. Mooie sjaal erbij!

Hartelijke groet van Jacqueline

Anoniem zei

Heeeel erg leuk is de jas geworden hoor!!! Super leuke comi grijs met hard roze!!! Ook de sjaal staat er erg leuk bij! En die hard roze piping erbij en de knopen maken het helemaal af! Ik zou bijna jaloers worden omdat die van mij nog echt niet af is en je voelt toch ergens een druk nu het kouder wordt. Nu ook nog een voor Marinka?

Groetjes Deborah

MissFrodo zei

WOW!

Wat een prachtjas is dat geworden en wat een superleuk patroon.

Weer eentje op de verlanglijst ;)

Mariette zei

Geweldige jas, prachtig!

Anoniem zei

prachtig, echt!
Petje af!
groetjes Corrie

Elise zei

Zo, 4 lagen stof lijkt me inderdaad lastig verwerken. Schoonheidsfoutjes zie je meestal niet van dichtbij, dus je dochter steelt vast de show met deze jas!

Happy in red zei

Wow, dit vind ik écht heel knap! Top zeg.
Esther.

Astrid zei

Prachtige jas, heel mooi ook met dat rose, en die sjaal erbij maakt het hele plaatje compleet.

Aline zei

Hm, ik had een reactie geplaatst, maar die is ineens verdwenen. Nog maar eens dan. Ik vind het een beeld van een jas - het kledingstuk dat ik het altijd het meest waard vind om veel tijd aan te besteden, omdat ze die zo vaak dragen. Mooie combi, dat grijs met roze en de sjaal is erg leuk erbij!

Klaasje zei

Wat een supermooie jas. (vooral dat band dat er tussenuit piept;-)
Niemand die je schoonheidsfoutjes ziet hoor, vaak ben jij de enige die daar tegenaan loopt.
Je krijgt vast veel complimenten hier over.
Die sjaal is ook erg leuk, ik heb hem al hier en daar gezien... heel mooi.
Ik vond het al zo rustig op je blog, ik dacht al, die is vast met een jas bezig;-)
Groetjes, Klazina

Lenie zei

Ik vind het echt een super leuke jas geworden!

Je zal er vast veel leuke reactie's op krijgen!

ivoorwit.blogspot.com zei

Een prachtige jas. Mijn compliment!
Fijn dat je dochter er ook blij mee is. Groetjes, fijne dag, Thea R.

sarina zei

ik vind m heel erg mooi geworden en je ziet het niet hoor dat het eerst niet lekker liep. Wat ik zelf doe met meerdere lagen stof, alle patroondelen met een rijgsteek stikken, voordat je alles gaat naaien, maar zelfs dan krijg je weleens hobbels.

groetjes sarina

Corine van Toor zei

Wat een werk en wát een mooie jas! knap!

Crea Annemieke zei

Echt een hele mooie jas. En het staat je dochter prachtig!
Daniëlle, ik vind het heel knap van jou dat je zoveel naait met een druk gezin! Mijn complimentjes hoor!
Lieve groet Annemieke

Vlijtige Lies zei

Tsjonge wat een gedoe zeg.Kan ook bijna niet anders met al die lagen stof,maar Danielle zou Danielle niet zijn om door te gaan tot het toch echt goed is, dus: prachtig echt een plaatje!! Complimenten
Enne leuk sjaal,ik ben weg van die stof;)

Andrea zei

Wat een super leuk modelletje, en hij staat haar ook echt schattig!
De sjaal erbij is ook leuk. Heb hem ook al een paar keer gemaakt.
groetjes Andrea

Esrosa zei

O, die is mooi geworden! Mooie stoffen- en kleurencombi zo, goed gedaan. En inderdaad, zo'n jas wordt vaak gedragen, dus eer van je werk!
Grtz, Esrosa

Renate Kooij zei

Wauw, wat een mooie jas. En ook nog een super leuke sjaal erbij. Erg mooi gemaakt allemaal. Groeten Renate

Bianca zei

Wou nou ik vind hem super leuk gelukt! Staat haar echt prachtig!

Wilja zei

Super zeg! Heel mooi dat je roze accenten hebt gebruikt. Je hebt er dan wel veel werk mee gehad, maar het resultaat is een geweldige mooie, warme jas. De sjaal staat er lekker fleurig bij. (wat heb je het haar trouwens mooi ingevlochten).

groetjes Wilja

By Ieke zei

Ik ben gewoon heel erg jaloers op Anne-Marit! Wat een ontzettend leuke jas heb je gemaakt. Origineel, vrolijk (ondanks het grijs:-) ) en lekker meisjesachtig door de roezels.

tjitske's creaties zei

Wouw, wat een gave jas!Echt super mooi gemaakt! groetjes, Tjitske
(jammer dat jer niet in de buurt woont, had graag eens zo'n rimpelrokje van je leren maken)

Sabine zei

ondanks het feit dat er zoveel is tegengegaan is het écht een plaatje van een jas geworden! Heel erg mooi, vind ik die! Nu ja, uit de problemen die je ondervond, heb je wellicht veel geleerd voor de volgende jas, niet?

Trouwens, de sjaal past er heel goed bij! Een heel mooi geheel!

groetjes,
Sabine

Blomkes zei

He, ik heb je blogje geloof ik gemist?? Gelukkig zie ik hem nu alsnog..wat een ontzettend leuke jas heb je gemaakt. Balen dat je tegen zoveel problemen aanliep maar het is inderdaad wat je zegt..een leek ziet vaak niet eens wat je bedoelt. Mooi gedaan met het paspelband en mooie kleurencombi! (de jassen voor Emma en Sarah zijn hier ook bijna af en heb ook grijs met roze voor Emma gebruikt) Leuk stofje is die nieuwe van Stenzo he? (die je voor de sjaal gebruikt hebt..)

Je dochter heeft nu een mooie exclusieve jas!

Groetjes, Elske