woensdag 5 december 2012

2 rokjes en 2 jurkjes......


 Afgelopen 2 weken ben ik weer heel druk geweest met de bestellingen. Naast de gebruikelijke rimpelrokken heb ik nu voor een heel smal meisje mogen naaien. Als eerste een grijs wikkeljurkje naar het patroon Roos 5011. Ik heb er een creme kraagje aan toegevoegd. Daarom heb ik de voorpandjes en het achterpand dubbelgenaaid, zodat het kraagje er mooi tussenuit kon. Voor eronder nog een creme shirt gemaakt. De mouwen moesten driekwart zijn, dus zo met het shirt erbij is het een mooie eenheid

Ook nog een ballonrokje met tricotband  genaaid voor haar in donkerblauw tricot. Dit model had ik pas voor Anne-Marit proefgenaaid. Ook is er inmiddels eentje naar een nicht van mij voor haar dochtertje. Die ben ik vergeten op de foto te zetten. Maar het modelletje slaat aan dus.Als derde naaide ik de coljurk 'Mareen" in donkerblauw joggingstof. De hals verdiepte ik een beetje omdat ik al had gehoord dat anders het hoofd er niet zo doorpast. Op de mouwen naaide ik mouwstukken van cognackleurige tricot. Ben blij dat ze nu goedzitten. Dat had heel wat voeten in de aarde. (3 keer opnieuw geknipt en 4 keer op moeten zetten doordat het elke keer net niet goed zat naar mijn idee) Ook heb ik in de zijnaden riemlusjes gemaakt omdat het meisje het met een riem gaat dragen.
Als laatste een overslagrokje uit de Knippie herfst 2008. Het rokje heb ik laten sluiten met nepleren bruine riempjes en afgemaakt met een sierbandje tussenuit. Bij de zoom van het rokje zitten opnaadjes. Het is trouwens een dubbel rokje. De stof is een soort spijkerachtig stofje, dus het is een zwaar rokje. Lekker voor de winter


Posted by PicasaVanmiddag gaat alles op de post, ben benieuwd hoe alles past en staat, maar dankzij de nauwkeurige maten die de moeder mij heeft doorgegeven zal het best goedkomen verwacht ik.

12 opmerkingen:

Elise zei

Als het allemaal past heeft het meisje er een paar mooie (basis)kledingstukken bij.

Doortje Dartel zei

Je hebt weer leuke dingen gemaakt. De mouwstukken en een riempje vind ik een leuk idee, ik heb er ook al stof voor klaar liggen :) Volgens mij kunnen de ontvangers er erg blij mee zijn.

Hannie zei

Er mooi weer, joh!
En ik heb heel veel schik met het rokje. Heb al veel complimenten gehad....

Blomkes zei

Wauw, daar zal dat meisje en haar moeder vast heel blij mee zijn, echt op maat gemaakte kleding, wat een luxe! Mooi gemaakt weer! Ik vind die mouwstukken op de Mareen ook erg leuk, hier worden ook veel Mareens gedragen en dit is weer eens wat anders, nu jij bedankt voor de inspiratie! ;-)

Groetjes, Elske

sarina zei

wat een supergave kleding! Wat zal dat meisje er blij mee zijn! ziet er heel mooi uit allemaal. is het voor hetzelfde meisje waar je voor de zomer ook al wat voor naaide?
En weer wat rustiger geworden?
groetjes sarina

Bianca zei

Jee wat heb je toch weer een prachtige kleding gemaakt! Vooral die mareen en het smalle jurkje helemaal geweldig, die ga ik onthouden!

Vlijtige Lies zei

Zo wat heb je weer veel moois gemaakt. Ideaal voor het smalle meisje zo heeft ze toch mooie passende kleding!!
De elleboogstukken staan erg leuk zeg,in combi met het riempje! Groet Arjo

janneke zei

Wat ben je weer druk geweest en wat heb je weer prachtige dingen gemaakt.Ik vind jouw versie van de mareen ook leuk!zo kun je ideetjes op doen bij anderen.En het rokje dat vind ik nog wel wat voor Elisa
Het meisje dat dit krijgt zal er wel blij mee zijn..

Danielle zei

Hoi Sarina, ja idd., ik heb voor hetzelfde meisje genaaid.
Ik heb het nu weer wat rustiger, kan het weer overzien haha!
groetjes Danielle

Anoniem zei

Wat een super mooie kleding en nu allemaal al af! geweldig die coljurk, overslagjurk, maar de rokjes mogen er ook zijn!! Ik heb weer veel inspiratie gekregen!
Nu weer voor je eigen kids aan de slag?

Groertjes Deborah

Zussies zei

Je bent zeker druk geweest! Leuke kleding, begrijpelijk dat ze daar blij mee zijn!

By Ieke zei

Ooh, dat blauwe jurkje met de elleboogstukken... Helemaal goed! Eens even zoeken naar een geschikt grote meisjes patroon daarvan!