maandag 4 maart 2013

Borduren dankzij Action, rimpelrokje+ shirt en watervalshirt

 Afgelopen week waren we bij de action en zag ik van die leuke kussenhoezen liggen. Kussenhoezen met een print erop die je kan borduren. De print staat erop voorgedrukt, er zitten 2 goede scherpe naalden bij en genoeg bordurgaren. De meiden zijn heel enthousiast aan de gang gegaan. Kijken hoever ze komen.
 
 
 De blikvanger van dit set is het blauw met witte stippenvest en die heb ik nu eens niet gemaakt.... Die kocht ik vorige week in een kledingzaakje in het dorp, vond hem zo leuk. Thuis bedacht ik dat ik nog een zelfde kleur rode tricot had liggen als de rode accenten (die je op de foto niet ziet) van het vest. Een tricot die er al jaren ligt en rekt en rekt en rekt. (Daarom had ik hem nooit verwerkt dus)
Dus ik heb een simpel shirtje gemaakt en een rimpelrok. De rimpelrok volgens de werkwijze die ik altijd gebruik...... maar helaas werd de rok na even dragen een hobbezak, dus flink van de breedte wat afgehaald en nu zit er meer vorm in.
 
 Voor mezelf weer een watervalshirt gemaakt. Van de zomer maakte ik er 1 waar ik zo tevreden over was, dat ik er snel nog 1 wilde maken, het heeft dus nog een 1/2 jaar geduurd, maar daar is hij dan. De stof is uit de collectie van Josephine en co. Daarom verwachtte ik dat hij kwalitatief wel heel goed zou zijn, maar dat betwijfel ik nu al wel: Na een tijdje dragen word het shirt een heel stuk wijder. Na een wasbeurtje is hij dan wel weer in vorm, maar toch vind ik het wel jammer
Ik zie nu op de foto bij mijn rechterarm een stuk stof 'over' Dat is stof die nog bij de waterval hoort. Als ik de waterval iets naar beneden trek, trek ik alles weer glad. 
Posted by Picasa

10 opmerkingen:

Barbara zei

Leuk die kussens en ook leuk dat ze er plezier in hebben!
Wat een mooie creaties heb je weer gemaakt!
Is je "dipje" al weer wat minder? en gaat het goed met het "gipsmeisje"?

Danielle zei

Barbera, ik voel nog wel iets van een dipje hoor. Heb 2 projecten liggen wat waarschijnlijk enkeltje container word en 1 project waar ik tegenop zie en dan heb ik moeite om het aan de kant te liggen en vrolijk verder te gaan. Met het gipsmeisje gaat het goed, ze krijgt morgen nieuw gips, zelf heeft ze nergens geen last van.

Wilja zei

Wat een mooi setje! Rood/wit/blauw blijf ik een hele mooi combi vinden. Het shirt staat je heel mooi! Grappig, hier heeft de oudste ook zo'n kussen van de action, daar zijn ze nog wel wat uren mee zoet.

groetjes Wilja

Collie-Collie.com zei

Wat leuk die kussentjes om te borduren.

Wat een prachtig setje is het geworden. Het vestje is inderdaad een snoes, kan je bij veel dingen dragen.

Het rode shirtje en rokje staat er prachtig bij.

Je watervalshirtje is ook mooi geworden, mooie halslijn. Jammer dat de stof niet is zoals je had verwacht.

Groetjes, Collie

P.S. als je de beschrijving zou kunnen mailen dan heel graag. Ik heb vanochtend weer gezocht en ik ben hem nog steeds niet tegen gekomen :(

Mama C zei

Leuk, vrolijk stelletje heb je gemaakt! TOch fijn dat zo'n lap tricot na al die tijd toch nog een bestemming heeft ;-)
En die kussens zien er erg leuk uit!

Groetjes

Vlijtige Lies zei

Wat een schattig setje zo! Wel jammer dat je de rok al snel moest 'bijwerken'.Je shirt ziet er ook goed uit! Jammer dat ook die kwaliteit niet is wat je hoopte.Veel wassen dan maar.. En die kussens zijn zo leuk,ze hebben ze hier ook,maar ze vinden de gaatjes zoo klein;)Succes met alles,het komt goed.

Doortje Dartel zei

Wat een leuke set heb je voor je dochter gemaakt. Een mooi kleur rood.
Wat balen dat stof soms zo tegen kan vallen.

Mama Deborah zei

Wat een leuke kussens! En wat heb je weer veel gemaakt!

Anoniem zei

Idd. een heel leuk vest, kleurt leuk bij dat rood. Balen he als tricot niet zo is als je zou willen. Gelukkig zijn het niet al te ingewikkelde projecten! Het waterval shirt staat je erg leuk!

Groetjes Deborah

Klavertje Kleding zei

Erg leuk allemaal!!
Die borduurkussens liggen hier ook in de kast :-)

Gr. Nel