woensdag 27 maart 2013

Een tricot jurkje mt 34 uit de nieuwste Ottobre woman....

  In de nieuwste Ottobre voor dames zag ik een patroon voor een tricot jurk die mij gelijk aansprak. Ik zag er wel een jurk in voor oudste dochter. Eigenlijk was het een overgooier. Ik heb uiteindelijk best veel aan het patroon veranderd, maar nu is hij naar mijn zin. De overgooier had een vrij wijde onderkant. Ik heb van elk patroondeel 2cm in de breedte afgehaald (dus 16 cm in totaal) Graag wilde ik mouwtjes in de jurk, zonder vond ik hem veel te zomers en zomers is het voorlopig nog niet. Dus ik heb de armsgaten aangepast dmv een ander patroon waar wel mouwtjes is moesten. Ook heb ik het patroondeel bij de nek verhoogd. Toen de jurk in elkaar zat was het nog een beetje een soepjurk, dus daarom nog het witte gedeelte in genomen (bij de taille en de heup) Daar is uiteindelijk 8 cm totaal vanaf gegaan. Ik heb maat 34 gemaakt. Ik vind dat oudste dochter al echt een damesfiguur heeft , maar patronen maat 34 blijken vaak toch nog te wijd.
 Mooie bijpassende ballerina's (moeten overigens ook onder alle andere kleding aan hoor en ze zijn een maatje te groot, ik moet ze nog omruilen)
 
 
Posted by Picasa

20 opmerkingen:

Judith zei

Prachtig! Ik vind het patroon zo veel mooier dan met die wijde onderkant.
Groet Judith

Wilja zei

Wat een mooi jurkje zeg! Ze word al echt een dame zo. Zowel het patroon als de combinatie van stoffen zijn gewoon super! En die ballerina's zijn helemaal 'wauw', mag ik vragen waar je die gekocht hebt, ik weet zeker dat de oudste deze heel graag wil hebben.

groetjes Wilja

Danielle zei

Wilja, de ballerinas komen van Omoda vandaan. Ze zijn van Tommy Hilfiger, kosten 59,95, dus dat vond ik wel meevallen.

Elise zei

Veel aangepast als ik dat zo lees, maar wel een hele leuke jurk geworden!!

Klavertje Kleding zei

Super leuke jurk geworden!! Een hele dame zo!

Gr. Nel

Gera zei

Leuk jurkje! en vlot gestyld met een sjaal, leuker dan met de blouse. (die foto die je eerst had)

Collie-Collie.com zei

Leuk sportief jurkje.

Ik moet voor Kirsten (die wordt over een maand 15) nog steeds een halve verbouwing uitvoeren. Wat dat betreft is het zo fijn als je voor deze leeftijd/kleine dametjes zelf de kleding kan maken en er dingen aan kan veranderen zoals je het precies hebt zoals je het zelf wilt hebben.

Groetjes, Collie

julia zei

Wat heb je dat weer knap gedaan super leuk

Julia

Onder de knotwilg zei

Knap zeg, zo'n hele verbouwing! Het resultaat is weer echt super!

Mariette zei

Ik vind 'm geweldig, dat heb je mooi gedaan!

Klaasje zei

Hij is heel leuk, hij had van onder ook niet veel wijder gemoeten, denk ik.
Gr, Klazina

Doortje Dartel zei

Een hele jonge dame is ze aan het worden. Het is een leuk jurkje geworden en goed aangepast. Het is op deze leeftijd vaak schipperen met kindermaten en de kleine damesmaten.

Vlijtige Lies zei

We krijgen er allemaal mee te maken,kleine meisjes worden groot! En wat heb je dit weer knap gedaan,overal veranderd en aangepast,petje af!! Echt een sportieve mooie jurk geworden met de bijpassende shoes!Groet Arjo

Mama C zei

Wat een leuke jurk!

Groetjes

Anoniem zei

Wauw wat een leuke jurk!!Ze heeft idd. al echt een damesfiguur! Het heeft wel wat voeten in aarde gehad begrijp ik, maar dan heb je wel iets leuks!De kleurcombi is ook zo leuk he! Die staat ook nog op m'n verlanglijstje.
En dan die coverstiksiksels, helemaal af!

Groetjes Deborah

Jantine zei

Prachtige jurk met een mooie slanke lijn. Al is maatje 34 natuurlijk zo wie zo slank!

Marjolijn zei

Misschien ligt het aan de lengte. Als je wat kleiner bent zit de taille gauw te laag waardoor het kledingstuk soeperig lijkt en te strak op de heupen.

Marjolijn.

Danielle zei

Marjolijn, ik denk dat deze opmerking niet opgaat bij deze jurk.
Hij was zowel op de taille als op de heup te wijd. Ook heeft ze al een dameslengte en is ze absoluut niet kort.

Tussenhaakjes zei

Dan is het patroon gewoon niet goed.
Ik heb zelf uit de vorige versie de nauw sluitende broek gemaakt. Maat 44 was te groot en 42 te krap. Wat bleek dat de patronen op 2 bladen lagen, bij de één stopte het bij maat 42 en bij de ander begon het bij maat 44. En daar zat de fout. De ruimte tussen die twee maten was twee keer zo groot als bij de andere maten. Ik heb maat 43 getekend en gemaakt en die zit als gegoten.

Danielle zei

Tussenhaakjes: dit snap ik niet zo goed, amat 43 bestaat toch helemaal niet?