zaterdag 30 maart 2013

stiften/pennen rollen....

 Gisteren met Goede Vrijdag waren de kinderen vrij van school. Ik had de oudste twee beloofd dat ze mochten naaien. Daar zijn ze altijd wel voor te porren, ik vind het alleen wel moeilijk om elke keer iets anders te verzinnen, wat wel makkelijk naait voor ze en met een mooi resultaat natuurlijk. Van die stiftenrollen heb ik al geregeld op blogs voorbij zien komen, dus dat leek me wel leuk. Even gegoogeld voor wat uitleg en toen konden ze beginnen (Ik heb de uitleg hiervandaan: http://bddesigns.blogspot.nl/2010/05/pencil-roll-tutorial.html. ) Ze hebben zelf stofjes en lintjes uitgezocht. Daarna gemeten, geknipt, verstevigd (ze heb er ook nog fiberfill tussengedaan, staat niet bij de beschrijving), lijntjes getrokken en genaaid. Ze hebben alles dus zelf gedaan. Leuk om te zien dat ze nu goed met de naaimachine overweg kunnen. De bovenste 2 zijn voor de oudste 2. Vandaag heeft de oudste nog voor de jongste dochter er 1 gemaakt, want tsja die wilde er natuurlijk ook 1. Zij heeft stofjes uitgezocht en oudste dochter kon weer heerlijk aan de gang achter het naaimachine. Ik denk dat ik ze ook wel een keer ga maken: leuk om als cadeautje weg te geven.


10 opmerkingen:

Mariette zei

Wat een leuk project voor een vrije dag, ik ga dit even onthouden....ze zijn super geworden!

Mama C zei

Inderdaad een erg leuk project voor creatieve meiden!

Collie-Collie.com zei

Dat is een leuk projectje en ook heel leuk om als cadeautje te geven.

Groetjes, Collie

Mama Deborah zei

Mooi gemaakt door je dochter!

Doortje Dartel zei

Dit zijn leuke en handige dingen. Ze worden hier veel voor de stabilo's gebruikt.

by Ieke zei

Jong geleerd is oud gedaan! Nog even en je naaimachine is elk vrij moment bezet ;)

Anoniem zei

Leuk geworden!
Ik maak ze ook regelmatig voor kinderfeestjes enzo. Ik maak ze via de beschrijving van ByMiekk.Dit patroon kan je ombouwen naar stiftenrol/pennenrol.(http://www.bymiekk.nl/1903835/patroon-haaknaalden-etui)
Ook supermakkelijk.
Ik maak ze dan alleen met knoop en elastiek omdat dat voor kleinere kinderen net wat makkelijker gaat.
Kijk maar eens hier: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=278963978839911&set=a.271663726236603.61089.100001789328329&type=3&theater

Gr. PCPAT

Esrosa K. zei

Ha meiden en moeder ;-),
Superleuke stiftenrollen hebben jullie gemaakt, heel mooi geworden! En inderdaad, een tweede naaimachine wordt is straks wel nodig! Grtz, Esrosa en oudste dochter :-)

Anoniem zei

Heeeel erg leuk die dingen!! Hier vorige week een etui geprobeerd en het zakdoekenhoesje. Ook erg leuk om cadeau te doen en te maken! Deze ga ik zeker ook nog eens proberen!

Groetjes Deborah

www.tbezigebijtje.blogspot.com zei

Wauw, dit is echt heel erg leuk!! En nog handig ook!

Groetjes,

Miriam
www.tbezigebijtje.blogspot.nl