dinsdag 19 maart 2013

Zomerjas voor oudste dochter.....

 Eindelijk......de zomerjas voor oudste dochter is af. Het heeft mij heel wat hoofdbrekens gekost. Ik heb veel leuke jaspatronen. Maar jongedames van 11 jaar keuren lang niet alles meer goed....... De jas mocht niet lang en niet wijd zijn. En daar hou ik juist zo van. Maar goed, op zoek gegaan naar een goed jassenpatroon. Mijn oog was al eens gevallen op een houtje-touwtje jas uit Ottobre 6-2012. Hier zag ik wel wat in. Dus jassenstof bij Kleurenmix gekocht en grijs/blauwe stippenstof bij de Stoffenkraam. Na het knippen begon ik weer hard te twijfelen en dat heb ik bijna het hele eind gedaan. Maar aan het eind kwam het goed, ik zag dat de jas werd zoals oudste dochter hem wil hebben. Ik heb een heel stuk van de originele lengte afgehaald. Ik heb steekzakken in de jas gemaakt ipv de zakken die volgens die Ottobre op de jas gestikt moeten worden. Ik heb alles met dik lichtgrijs garen doorgestikt. Dat ging niet helemaal vanzelf, mijn machine haperde nog wel eens. Toch vind ik het meeste heel acceptabel. Tussen de bovenpasjes voor  en achter heb ik pipingband uit gestikt, dit heb ik ook gedaan bij de mouw'flapjes'.  O ja, in de jas zit een rits met een windvanger erover heen. Helaas heb ik met de beschrijving en de patroontekening van de Ottobre veel te moeilijk zitten denken. Ik snapte maar niet hoe ik het plaatje met patroondelen van links en rechts moest interpeteren naar de werkelijkheid. De linkerkant (als je voor de jas staat) moest breder zijn dan de rechterkant. Het is nl. links over rechts voor dames (als je er tegenaan kijkt he!!) Die regel weet ik heel goed, maar omdat ik dus niet wist hoe de jas in elkaar ging steken heb ik verkeerd geknipt! Dus nu is het een herensluiting. Wie zal het gaan zien? (buiten alle naaisters om) Wij zijn tevreden, op naar wat makkelijke projecten!
 
 
Posted by Picasa

16 opmerkingen:

Andrea zei

Heerlijk dat hij klaar is! Hij is echt mooi geworden en staat erg netjes. Die sluiting, (ik had het niet eens gezien)
Het is hier morgen stoffenbeurs. Eens kijken of ik wat stof voor mezelf kan vinden. Ik moet er weer een beetje in komen wat modellen en stoffen betreft.
groetjes Andrea

Bianca zei

Mooie jas heb je weer prachtig genaait!

wilma zei

Leuk!Hier heb ik ook weer een patron op tafel,de Elodie.
Maar de kids zijn ook thuis,ivm met het weer,dus help genoeg...
Groet, Wilma

Juffrouw Tuttebel zei

Prachtige jas!

Cindy zei

Ondanks alle hoofdbrekens is het weer een plaatje van een jas geworden! Leuk met die stippenvoering en het piping!
Groetjes Cindy

Mama C zei

Fijn dat het uiteindelijk toch weer gelukt is en ook nog naar wens van de jonge dame. Ga je nog meer zomerjassen maken?
Groetjes

Anoniem zei

Zo dat heb je dan toch maar weer geklaard! Hij is leuk joh, maar ik snap wat je bedoelt met dat wijd en lang,maar hij is helemaal naar de zin van de dame! Ook niet onbelangrijk. Mooi afgemaakt met pippingband, 'mouwlussen' en grijs stiksel.Dat maakt het toch echt af. ik heb me daar geen 'tijd'voor gegund. En nu even lekker stoom afblazen!!!

Groetjes Deborah

julia zei

Leuke jas moeder en dochter blij

Julia

Collie-Collie.com zei

Mooie jas geworden hoor. Leuk het accent in het grijs en ook met de stipjesvoering erbij (toch een beetje girly girly :) erin).

Fijn dat je dochter helemaal blij is met haar jas en inderdaad nu een ontspannen project:)

Groetjes, Collie

Vlijtige Lies zei

Wat een heerlijk gevoel moet dit zijn. Knap gedaan zeker omdat je doorgezet hebt na al je twijfels.En de sluiting viel me niet op hoor. Nu op naar het lente weer dan kan ze de jas mooi gaan dragen,complimenten!

Wilja zei

Uiteindelijk is het toch maar een hele mooie jas geworden. Vooral de piping en stiksels maken het helemaal af. Helemaal leuk dat je hem naar wens van je dochter hebt kunnen maken.

groetjes Wilja

Doortje Dartel zei

Dochter blij en moeder blij.
Mooie jas geworden. Je hebt eer van je werk na al die inspanning.

Mama Deborah zei

Mooi gemaakt!

janneke zei

Wat knap!!dit doe ik je zo nog niet na.Nu ben ik ook aardig lui en wil dingen dan ook snel klaar hebben.dus dan denk ik ,ik koop wel een jas :-).Maar zo heb jij wel wat unieks! iets wat niemand anders heeft.
Super hoor!!

Esrosa K. zei

Mooie jas geworden, ondanks alle tegenslagen. En als je niets zegt, zien de meesten die sluiting niet eens :-) Leuk, dat pipingband!
Grtz, Esrosa

www.tbezigebijtje.blogspot.com zei

Knap gemaakt!!

Groetjes en een fijne week!

Miriam
't Bezige Bijtje