woensdag 18 december 2013

jas Jackie voor de jongste dochter...


Ik maakte voor de winter al een rode winterjas voor de jongste dochter. Helaas zitten er al ontelbare gaatjes in.... Ze hoeft maar ergens langs te lopen en het rode kreuklak schuurt van de wattine af helaas. Voor school heeft ze er nog een heerlijke jas aan. Ik weet dat het er zit, maar van een afstand valt het niet op. Toch wilde ik daarom wel een 2de jas maken voor net. Vorige week kwam er een nieuw patroon uit van een manteltje: Jackie genaamd, van de Belgische blog Ienemiene. Ik was daar gelijk helemaal weg van en heb hem dus ook besteld toen hij uitkwam. De meeste proefversies werden van wol gemaakt, maar omdat ik heel graag uit eigen voorraad (die is zooooo groot) werk, gebruikte ik geen wol maar memory stof. Ik voerde de jas (mt 116) met fleece en nog een gewatteerde stof. En gebruikte een grijze noppentricot voor de binnenkant. Ik vind de jas erg mooi door zijn deelnaden, de strik achterop en de strikken op de mouwen.Ik heb bij de jas alleen de mouwen flink versmald, die vond ik bij de proefversies vaak erg wijd. Voor sommigen van jullie misschien een saaie jas omdat hij grijs is, maar hier hou ik juist wel van, ook lekker neutraal.


16 opmerkingen:

IeneMiene zei

Heel geslaagd! En wat ben jij snel zeg!

Andrea zei

Leuke jas
Vind die "strikken" erg leuk!

Elise zei

Het is een heel mooi model jasje! Ik vond het patroon alleen vrij duur. De jouwe is mooi geworden en grijs is voor netjes een goede kleur.

Andrea zei

Heel leuk zeg, en wat snel gedaan! Ik vind effen ook heerlijk neutraal hoor. Een mooie sjaal erbij en dan is het helemaal af.
groetjes Andrea

Felisa zei

Wat een prachtig patroon! Mooi met die strikken!

Vlijtige Lies zei

Echt een jas voor jou! Wat ben je snel trouwens. En de strikken geven de jas wel net een extraatje,heel leuk. Volgen er nog meer??
groet,Arjo

Mama C zei

Ik zie dat Arjo het ook al geschrevenheeft, maar ik vind het ook precies een patroon voor jou! Een mooie jas is het geworden en erg netjes afgewerkt. De strikken maken hem echt speciaal, een mooie jas 'voor netjes' zoals wij altijd zeiden thuis.

Ben je nu weer met een jas bezig?

Groetjes

sarina zei

ik vind m juist prachtig, juist in deze stof, memory is mijn favoriete stof, maar je kunt er nog maar moeilijk aankomen jammer genoeg
groetjes sarina

Huize Kip Kakel zei

Een hele leuke jas en idd. lekker neutraal van kleur, hou ik ook van :)
De binnenkant vind ik ook erg gaaf..
Lekker bijna vakantie houden..
Groetjes!

elsa zei

Ontzettend leuke jas! Juist die kleur is zo goed en past helemaal bij het model! Ik hou daar ook van, lekker basic. Groeten en fijne dagen of zien we je voor die tijd nog langskomen in blogland...

Klavertje Kleding zei

Prachtig geworden. Leuk model en mooi gemaakt!

Gr. Nel

Ina zei

Wat een leuke jas! Ik zou 'm zo in een volwassenversie willen hebben!
Wat een naai-spirit heb jij toch altijd.

Wilja zei

Deze jas past precies bij jou! ik vind hem niet saai, maar juist stijlvol. De strikken geven de jas juist dat beetje 'extra'.

groetjes Wilja

Doortje Dartel zei

Wat een pracht van een jas! Die strikken doen het hem wel :).
Wil je meer kleur dan doe je er vrolijke sjaal bij.
Een neutrale jas is ook vaak heel mooi.
Wel balen zeg van die andere jas, maar nu heeft ze toch maar een mooie extra jas!

Bianca zei

Mooie jas en prachitge details!

Sabine zei

Echt een supermooi jasje! Wat wou ik nu dat Ianka nog enkele jaren jonger was! Ik bestelde onmiddellijk het patroon. Echt, heel mooi! Helemaal mijn zin!

groetjes,
Sabine