maandag 23 december 2013

Verjaardagsjurk voor de middelste dochter....

Vandaag vieren we de verjaardag van onze middelste dochter. 11 jaar alweer. Het werd hoog tijd voor een nieuwe fiets, maar een verjaardagsjurk mocht ook niet ontbreken! Ik heb weer eens de Mareen gemaakt, nu met een openvallende col (een idee van een medeblogster, wat ik dus nageaapt heb) Ik gebruikt een rekbaar stofje met ribbeltjes erop. Ik werkte de jurk af met mouwstukken. De jurk was snel, maar de mouwstukken erop zetten duurde wat langer.... Dat heb je als je haastig bent! De mouwen moesten meer als 1 keer weer open... Voor erop nog een bont/suedeachtig hesje wat van de oudere zus is geweest en het is een echt dametje zo toch!


Mijn machines heb ik nu afgedekt en mogen even rusten. Deze komende 2 weken genieten we van de vakantie, staan we stil bij de geboorte van de Heere Jezus, ga ik bewust tijd vrijmaken voor leuke dingen doen met de kinderen en rusten we uit van alle hectiek.
Ik wil alle bloglezers een fijne en goede kerstdagen  toewensen en hiermee sluit ik dan dit blogjaar af en hoop het komende jaar weer terug te komen met nieuwe maaksels. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de vele leuke reacties een meningen op mijn stukjes die ik plaatste.

Ik heb nog wel in mijn hoofd zitten om na de kerst wat kledingstukken te plaatsen die gedragen zijn, maar er nog zo goed uitzien en ikzelf nog zo prachtig vind, dat ik het zonde vind om in de zak van Max te doen. In mijn omgeving durf ik die kleding niet zomaar weg te geven, omdat ik weet dat niet iedereen dezelfde smaak heeft en wat ik mooi vind hoeft een ander niet mooi te vinden.... Ik weet dan niet of ik mensen er dan echt wel blij mee maak. Voor deze kleding ga ik dan een klein prijsje vragen en dan in Januari kom ik met een weggeefaktie. Wat? Dat weet ik nog niet.....als jullie ideeen hebben, dan hoor ik het graag....

14 opmerkingen:

Gera zei

Leuke jurk heb je voor haar gemaakt en gefelciteerd! Gezegende kerstdagen toegewenst.

Bianca zei

Leuke jurk, is al een grote dame voor 11 jaar! Gefeliciteerd en fijne dagen.

Mama C zei

Mooi jurkje heb je gemaakt! Ik ben wel erg benieuwd hoe je die openvallende col zo gemaakt hebt. Misschien wil je dat in het nieuwe jaar eens melden?

Gefeliciteerd met je dochter en ook voor jullie gezegende feestdagen en tot in het nieuwe jaar!
Groetjes Mama C

Elise zei

Zeker al een hele dame! Ziet er mooi uit! Gefeliciteerd en fijne dagen!

Vlijtige Lies zei

Gefeliciteerd met jullie dochter. Mooie jurk en prachtige fiets. Geniet van de rust en elkaar.
Gr.Arjo

Fran zei

Heel mooie jurk geworden!!! Proficiat voor de jarige en fijne feestdag!

Mama Deborah zei

Gefeliciteerd!

Anoniem zei

ziet er weer prachtig uit! gefeliciteerd met je dochter!

ook fijne kerstdagen en fijne vakantie toegewenst!

heb je mijn mails nog gehad over poppenjurkje?? krijg namelijk geen reactie!?

groetjes petra

Made by mama zei

Leuke jurk! Ik wens jullie ook hele fijne dagen dagen.

Onder de knotwilg zei

Gefeliciteerd met je dochter! Wat een dame al weer! De jurk staat haar heel goed, de kol is ook heel knap gedaan!

Voor jou en je gezin ook gezegende kerstdagen gewenst en geniet van de vakantie!

Omias maaksels zei

Geniet van de rust rond Kerst samen met jouw gezin !
Hopelijk kunnen jullie een paar prachtige , warme vieringen meemaken.
De Mareen met openvallende kraag is een aanpassing die ik nog niet zo vaak zag. Het geeft het model wat meer het cachet van een jurk ; een damesjurk zelfs. heel geschikt voor jongedametjes van deze leeftijd.
Overigens nog gefeliciteerd met de verjaardag van jouw dochter.
Bij mij worden de naaimachines niet de hele vakantie opgeborgen ; daarvoor heb ik het te druk met de opdracht/vraag voor de kleutermusical. Maar de resultaten van diƩ inspanning worden maar geblogd eind januari , na de optredens.

Blomkes zei

Van harte gefeliciteerd met je dochter! Leuke jurk heb je voor haar gemaakt, staat haar prachtig samen met het vest! Fijne feestdagen en goede jaarwisseling alvast gewenst!

groet, Elske

Andrea zei

Gefeliciteerd met je dochter! Wat een prachtige jurk heeft ze aan!
Jullie ook goede dagen toegewenst!
groetjes Andrea

Margreeth zei

prachtig gedaan! superleuke set, mooi gecombineerd met dat hesje. kan zo in een hele dure kledingwinkel ;)))gefeliciteerd nog.