donderdag 20 februari 2014

Een voorproefje.... postzakkenrokje.

Ik maakte gisteren toch zo'n leuk rokje, dat ik het graag nu al laat zien. Het rokje is bedoeld voor de webshop die er waarschijnlijk wel gaat komen. Deze postzakkenstof heeft de marktkoopman al langere tijd liggen, maar ik kreeg er nooit echt inspiratie van. Tassen maken is nl. niet mijn ding en voor de rest? Tsja.... Tot afgelopen week, ik zag er een lief meisjesrokje in. Een recht soort spijkerrokje leek me wel wat, totdat een collegaatje van mij met een veel beter idee kwam: een overslagrokje met riempjes....Jaaaaa! Dat was het!! Vandaag zitten naaien en ik ben er helemaal weg van. (Ik besef wel dat het bij een bepaalde smaak hoort hoor, dus jullie hoeven het echt niet massaal mooi te vinden, haha.) Wel kwam ik erachter dat dit niet het goedkoopste item in de winkel gaat worden: Het was nl. meer werk dan gedacht, stof is niet goedkoop, riempjes zijn ook niet voor niets en ik heb een rolletje biaisband gebruikt. Het rokje is te bestellen voor 32,95 euro.

Het rokje sluit met gespen, een extra drukknoopje van binnen
en er zit knoopsgaten elastiek in de achterrok verwerkt.


En natuurlijk wil ik jullie ook nog heel hartelijk danken voor alle tips, waarschuwingen en adviezen op mijn vraag van 2 posts geleden. Ik heb er zeer veel aan gehad. Ik heb nu voor mezelf  alles op een rij gezet, ook de tijd bijv. dat ik er maximaal aan bezig wil zijn. Ook heb ik nu wel duidelijk in mijn hoofd wat ik wil met mijn winkel en wie ik wil bereiken. Het lijkt me fijn om te naaien voor mensen die in winkels altijd tegen de korte rokken aanlopen. Bij mij kan de juiste lengte en breedte bepaald worden, dus rokken op maat! Ook hoop ik een stukje onder de prijzen van de duurdere kledingwinkels te kunnen blijven,  zodat het voor mensen met een wat kleiner budget mogelijk word om nette kleding te kopen. Veel winst maken staat absoluut niet op mijn lijstje, dus ik ga mijn uren ook niet tellen. Ik probeer wel redelijke prijzen te maken, waarbij ik zelf ook nog wat aan over zal houden.
Aan de webshop word gewerkt, maar dat duurt nog wel even voordat ik hem open kan doen.

33 opmerkingen:

GeeS zei

Wat een mooi rokje!

Groetjes Gees.

elsa zei

Hoi Danielle,

Erg leuk rokje geworden. Weet je zeker dat 'ie voor de webshop is? Zo leuk! Groeten en succes met alles, als je nog kan helpen met het opzetten van je webshop....bel gerust!

Andrea zei

Heel leuk!
Die ga je vast wel verkopen!
Succes, en ik ben benieuwd naar je webwinkel tzt.
groetjes Andrea

Little Train zei

Wat mooi! Ik ben helemaal geen fan van alles met postzakken, maar deze rok vind ik super! Komt ook door het mooie patroon denk ik. Ik hou wel van stoer. Heb je het zelf getekend of is het een bestaand patroon?

Succes met de opstart van je webshop!

Nelle zei

Hoi Danielle

Leuk!! Ik heb er mn orgelbank mee bekleed Haha. Maar nu weet ik wel wat ik met de restjes kan doen!!

mvg Ellen

Danielle zei

Little Train, ik heb de Romo van FM gebruikt als basis, maar dit rokje lijkt er totaal niet meer op, dus mbv zelf getekend!

Vlijtige Lies zei

Dit is een hele mooie binnenkomer voor je webshop. Zeker weten dat je ze moet maken tot vervelends toe.Succes Danielle.

Huize Kip Kakel zei

Super gaaf!
Je eerste item wordt vast je handelsmerk:)
Succes♥

Anoniem zei

Het rokje vind ik echt geweldig!

groetjes petra

Sabine zei

Superleuk rokje! Dit is inderdaad een eye-catcher waarmee je de aandacht naar je webwinkel kan trekken!

veel succes nog met de opstart!

groetjes,
Sabine

Elise zei

Mooie rok! En succes met je webshop!

Little Train zei

Super knap en een geweldig resultaat! Als je deze stijl kleding gaat verkopen, is jouw webshop misschien wel wat voor mn schoonzus. Ik zal het tzt iig aan haar laten zien.

wilma zei

Het is echt leuk. En ook wel typisch Hollands. Leuk patroon ook.
Groet, Wilma

Danielle zei

Little train, ik denk dat dit rokje niet helemaal de stijl weergeeft van de rest van mijn shop, ik richt mij voornamelijk op tricot, stip,streep, vlakken en strakkere rokjes. Dus dat is wel weer wat anders.

Blomkes zei

Dat is een super leuk rokje geworden zeg! Leuk item voor je nieuwe webwinkel. Veel succes met alle voorbereidingen.

Groet, Elske

sarina zei

wow wat een superleuke rok, als je allemaal van dat soort dingen gaat maken, denk ik dat het echt gaat lopen, dit is echt iets anders als anders als je begrijpt wat ik bedoel, en niet overdreven duur hoor! succes met je winkeltje
groetjes sarina

Mama Deborah zei

Wat gaaf en ook misschien in maat 38/40?

Wilja zei

wauw, wat een super mooi rokje. Die zal vast goed verkocht worden, 't is gewoon net even wat anders. Succes met de voorbereidingen van je webwinkel. Leuk hoor zo'n uitdaging!

groetjes Wilja

Nicole Claudia zei

Is een pláátje van een rokje. Helemaal top!! Helemaal van nu. Voor diverse type meisjes/dames te combineren in hun eigen stijl, super!

Ja de prijs van een kledingstuk, daaraan merkte ik aan dat je zonder gek te doen je al snel aan een bepaalde prijs komt (en dan sommige mensen je dan verbaasd aankijken, maar niet beseffen dat er ongemerkt uurtjes in gaan zitten).

Maar ik weet ook dat wat je maakt veel mooier gemaakt wordt dan uit een gemiddeld goedkope winkel van steen. En kwaliteit vind ik dan heel belangrijk en de prijs van jouw rokje vind ik dan ook helemaal niet verkeerd. Een mooie prijs voor een heel mooi rokje!!

Groetjes, Collie

Danielle zei

Mama deborah, hij kan ook in maat 38/40 gemaakt worden hoor, alleen dan word de prijs wat anders...

Jos van KloskaCreAtief! zei

wauw, super!!

(O)ma Heijstek zei

Hoi Daniëlle, leuke reacties krijg je!! Het komt vast goed! Ik ben benieuwd. Succes met alles. Dikke kus van ma

Linda zei

Wauw! Echt super leuk. Die riempjes doen het er ook goed op. Succes met de voorbereidingen voor je webshop. Het is dat ik zelf ook kan naaien, maar wat je beschrijft over te korte rokken en veel te duur.. daar loop ik idd ook tegenaan in de winkel.
Groetjes, Linda

Little Train zei

Dat meende ik ook, maar omdat je nu dit rokje gemaakt had, dacht ik dat je deze stijl misschien toe wilde voegen.

Esseline zei

Hij is echt gaaf!!
Groetjes, Esseline

Unknown zei

Wat een ontzettend leuk rokje.
Ik wens je heel veel succes met je toekomstige webwinkel.


Groetjes,
Rosalie Rond

Anoniem zei

Wat een super leuk rokje, het is dat ik geen kleinen kinderen heb en ook nog geen kleinkinderen, maar anders wist ik het wel

Ga zo door .

Julia

Elfi zei

Wat een prachtig rokje.

Onder de knotwilg zei

Wauw, wat een geweldig rokje van die postzakken stof! Ik heb de stof ook al heel wat keren in m'n handen gehad, maar wist ook niet zo goed wat ik er van kon maken (behalve tassen/ stoelbekleding en dat soort dingen...) Maar dit idee is wel heel erg leuk!

Anoniem zei

Superleuk rokje en echt origineel! Succes verder, groetjes

marjan zei

Wooow...Mag ik zo'n postzakrok voor mezelf bestellen? Mt 38/40
Jippie!!!!

Danielle zei

Marjan, stuur je mij anders even een mail?

kreamade zei

Super leuk rokje dit! Ik denk, dat ik de stof ook maar eens ga kopen voor 5-jarige jongste dochter... Voor die leeftijd kan zo'n stof natuurlijk heel erg goed! gr. Hennie