woensdag 18 juni 2014

Jurkje uit nieuwste knip, watervalrimpeljurk en nog een waterval...

Ik heb al tijden geen Knip meer gekocht, maar de nieuwste van juli vind ik geweldig, wat een leuke tricot jurkjes. Gisteren maakte ik de eerste. In het fuchsiaroze, ik was benieuwd of het niet te heftig was die kleur, maar ik vind het mezelf toch wel goed staan. Ik veranderde wel het 1 en ander. Ik maakte de halslijn hoger door 2 cm naad te knippen ipv 1 cm. Na het passen vond ik de schouderbandjes veel te lang, van achter hing hij ook te laag naar beneden, dus van alle 4 ook nog eens 3 cm per stuk afgehaald. Toen paste de originele mouwen natuurlijk niet meer, dus ik heb er een mouwloze versie van gemaakt. Het achterpand van een tricot jurk vind ik altijd maar erg kaal, dus ik heb ook nog strikbandjes toegevoegd. Zonder jasje is hij voor warme dagen erg geschikt, maar het meeste thuis voel ik me in jurk met dit kanten jasje (die is overigens gekocht)
Voor Joanne maakte ik een paar weken geleden al deze watervalrimpeljurk (Its a fits 1008) Ik zette er wel mouwtjes wat officieel niet bij het patroon staat. Ook maakte ik voor haar nog een watervalshirt uit een oudere My Image, maar die beviel niet zo goed, onder haar oksels moest ik heel veel ruimte weghalen.En jullie waren benieuwd naar mijn rokjesverkoop toch? Helaas was het 3 keer niets. Ze waren te goedkoop zeker..... (7,50 euro) Wat waarschijnlijk de reden is, is dat ik van elk rokje maar 1 maat had. Ik heb ze maar op MP gezet. In de loop van de dag zal ik er nog wel even maten bijzetten voor als er onder mijn lezers belangstelling is. Dit is de link naar Marktplaats

15 opmerkingen:

Andrea zei

Wat staat die jurk met dat jasje je leuk zeg! Helemaal af!
De andere jurk is ook erg mooi.
groetjes Andrea

Gera zei

De jurk voor jouzelf vind ik erg mooi. Het model is perfect voor je. Jammer dat je geen rokjes verkocht hebt.

Mama C zei

Wat jammer van je rokjes!! Op fb had ik ook al gereageerd, maar wil ook nog even zeggen dat ik het jasje op je roze jurk ook erg mooi vind!

Mama C zei

Tip: plaats ook link naar je MO advertentie(s) als er onder je bloglezers geïnteresseerden zijn, kunnen ze ze nu bijna niet vinden. Ik heb nl net even gekeken, maar je rokjes niet gevonden!

wilma zei

Jammer zeg. Het is toch te geef.Kon het ook niet vinden op MP.
Groet, WIlma

Anoniem zei

Ik heb een vraagje.
Ik naai zelf ook heel graag jurkjes van tricot voor mijn dochters, alleen krijg ik de hals nooit zo mooi als bij jou. Bij mij lubbert het altijd.
Heb je nog tips hiervoor.
Groet, nicolette

Danielle zei

Hallo Nicolette, ik knip altijd biesjes van 4 cm, zet eerst de goede kant op de verkeerde kant aan de binnenkant. (uitgerekt!) en daarna sla ik het om naar de goede kant en stik de bies met een inslagje vast.

Onder de knotwilg zei

Wat een mooie jurkjes allemaal! Die watervaljurk van je dochter vind ik ook echt helemaal geweldig! Al een poosje op zoek naar zo'n patroon, dus ik weet nu waar ik moet zoeken :-)

Vlijtige Lies zei

Wat jammer van jullie slechte verkoop. Je snapt het toch niet?? Maar de kleur en het model van je aangepaste Knipjurk staan je geweldig,zeker in combi met het jasje! En je dochter voorzien van kleding lukt ook nog steeds goed! Dankbaar werk. Groetjes.

Erika zei

Wat een leuke jurk en wat staat het leuk met dat vestje erop!! echt geslaagd.
jammer dat de rokjes niet verkocht zijn,ik kon ze wel gelijk vinden op MP.
Groetjes, Erika

Made by mama zei

Wat een leuke jurk! Ik heb deze knip ook gekocht vanwege de mooie jurkjes.

Anoniem zei

Wauw wat is die roze jurk mooi geworden. Mouwloos staat je goed.

Voor de volgende keer: Zorg dat het knoop gedeelte op je smalste deel van je lijf komt te zitten. Ik denk dat jou taille net iets hoger zit. Dan kleedt de jurk nog beter af dan het nu al doet.

De hals en armsgaten heb je netjes aangepast!

Misschien past de mouw van het kleinste maatje wel in je armsgat mocht je mouwen willen. Al blijf ik erbij dat mouwloos en driekwart mouw en een lange mouw je het beste staan. Een korte mouw vind ik niet mooi bij je omdat dan je boezem doorloopt in je mouw, je oogt dan forser.

Een mouwkapje zal je wel goed staan. Voor elke 3 cm dat je je schouder verlengt, laat je je schouder 1cm zakken. Dus 3 opzij en 1 naar beneden. Zo teken je een mouwkapje. Let wel op dat je misschien je armsgat dan nog moet uitdiepen, waarschijnlijk bij dit model niet nodig.

Felisa b zei

De jurk staat je prachtig, en het jasje erbij, mooi hoor! Je bent weer lekker druk geweest!

renee zei

ik geniet altijd enorm van alles wat je maakt, en wat je allemaal erop zet...genieten. DANK

Doortje Dartel zei

Weer prachtige jurken gemaakt die volgens mij heerlijk dragen.