vrijdag 6 juni 2014

kraamcadeautjes en nog wat tricot kledingstukken....

Deze week had ik nog heel wat op mijn to-do lijstje. O.a kraamcadeautjes, want ik zou deze week 2 keer op kraamvisite gaan.... Voor het ene babymeisje heb ik een jurkje gemaakt uit de Ottobre 6-2013. Een mouwloos jurkje, volgens het patroon moest het van katoen, maar ik heb het bovenlijfje van tricot gemaakt en rokgedeelte van een mooi stofje uit Lilians winkeltje gemaakt, voor het andere babymeisje maakte ik een omslagdoek voor in de Maxi-Cosi. Dit had ik nl al eerder aan de moeder beloofd , haar leek het echt handig om zo'n doek te hebben. Het patroon komt uit een oude Knippie baby (2008)  Wat een leuk patroon om te maken! En ik vind het uiteindelijke resultaat schattig..
Ook maakte ik voor een klant een een recht jurkje (Its a fits 1003) van blauw-wit gestreept tricot. wederom weer van Kleurenmix. Een wat duurdere tricot, maar wat een pracht, heerlijke stretchende, tricot. Die hou ik zeker in mijn hoofd voor mezelf. Omdat er stof over was nog een shirt en legging voor haar dochtertje. En dat was het voor dit keer.... Nu genieten van de zon!

9 opmerkingen:

Gera zei

Erg leuke dingen heb je gemaakt. Dat jurkje is prachtig en de de doek ook. Lijkt me ideaal. En Lilian heeft erg mooie stofjes.

Onder de knotwilg zei

Wat een prachtig babyjurkje, daar is de moeder vast heel blij mee! De omslagdoek is inderdaad handig, zelf maakte ik hem ook voor mijn jongste, van fleecestof. Ze is in de winter geboren, dus was dat heerlijk warm!

Mama Deborah zei

Wat mooi allemaal!

Omias maaksels zei

Wat een lieve cadeautjes !
en zo mooi afgewerkt !
Je zal welkom zijn !

Andrea zei

je hebt je weer heerlijk verdienstelijk gemaakt zeg! Wat leuk allemaal. Ik vind het shirt en de legging ook een erg leuk model als pyama. Welk patroon heb je daar voor gebruikt?
groetjes Andrea

Vlijtige Lies zei

Wat een meer dan schattig jurkje!!
En die maxi-cosi doek ziet er ook zo mooi uit.Bovendien erg handig! de rest mag er ook zijn. Nu genieten van je gezin en het mooie weer.
Groet Arjo

vlinder zei

Wat een prachtige dingen weer. Weet je of je die omslagdoek voor de maxicosi ook voor grotere baby's kunt gebruiken? Groetjes Anja

sarina zei

wat een schattige kraamcadeau tjes!
en is die tricot wat dikker/ mooier als de stenzo tricot?
groetjes sarina

Iekepiek zei

Vergeet je niet te genieten van het mooie weer? Je bent weer zo productief geweest. Stuk voor stuk weer prachtige dingen. Maar het babyjurkje vind ik wel helemaal top. Zal wel komen omdat het er zo schattig uit ziet!