vrijdag 19 december 2014

verjaardagsset: strokenrok, shirt, bonthesje en legging.

Middelste dochter is volgende week jarig. Voor haar wilde ik heel graag een nieuw set maken omdat ze uit haar zondagse kleding is gegroeid. Ook zo net voor de kerst komt een nieuw set goed uit en natuurlijk als verjaardagskleding. Maar wat? Daar moest ik lang over denken. Dochterlief heeft weinig eisen en wensen. De coljurk is altijd groot favoriet bij mij, maar ja die heeft ze al 2 keer met haar verjaardag gekregen. Ik wilde toch wat anders. Uiteindelijk begon ik met een strokenrokje uit de Burda. Het rokje (mt 34) is gemaakt van een soort kanten stof en gevoerd met rekbare voering. Voor erop wilde ik een shirt, maar geen simpel shirt. Ik wilde iets van rimpels of plooitjes ofzo. In de laatste kinderottobre staat een mooi shirt met gerimpelde mouwen. Dat shirt heb ik uit getekend. Bij het voorpand heb ik bovenaan een stuk in gezet met plooitjes (Dankzij haar kwam ik op het idee) en voor erop heb ik een recht colletje gemaakt, die ik op vier punten heb gerimpeld. Ja, toen was het naar mijn idee geslaagd (een echt Danielle-shirt denk ik, haha) En toen moest er iets over. Dat zou een bonthesje worden. In het poppy b*inspired blad stond een hesje, maar die ging mar tot maat 152. Die heb ik op papier uitgetekend , aan elkaar geplakt en even bij middelste dochter gepast. Die was te krap.... Dus uiteindelijk heb ik bij dat patroon 3 cm middenachter toegevoegd, bij elk voorpandje 1,5 cm en 6 cm verlengd. En toen zat hij goed. Uiteindelijk nog een legging in dezelfd kleur roze als het shirt. En ja, nu is het helemaal naar onze zin. Ik was trouwens precies op tijd klaar, vanavond hebben ze nl kerstviering van school.
Ik wil jullie , als trouwe lezers en volgers, allemaal hele goede kerstdagen toewensen en een voorspoedig nieuwjaar!

11 opmerkingen:

sarina zei

wat een prachtige set! Je shirt is supermooi, zou zo uit de winkel kunnen komen!
groetjes sarina

Mama Deborah zei

Mooie set!

Andrea zei

Wat is je shirt goed gelukt zeg! Het hesje viel bij mij ook erg klein, terwijl de andere dingen toch gewoon goed vallen qua maat. ik had alleen helaas niet nagemeten.

Gera zei

Chique setje hoor, en inderdaad een echt Daniëlle-shirt.

Anoniem zei

Erg leuk!

Firewoman zei

Wauw wat een mooi setje. helemaal goed voor de kerst!

Vlijtige Lies zei

Erg mooi! En ja echt Danielle setje. Hoe verzin je het toch steeds en nog belangrijker,hoe lukt het je om het ook gemaakt te krijgen! Complimenten.

Anoniem zei

Dit set lijkt ook al weer zo uit de winkel te komen. het colshirtje is echt helemaal super!!! Fijne verjaardag!

groetjes Deborah

Omias maaksels zei

Erg mooi !
Een méér dan zondagse set !
Alvast gefeliciteerd met de jarige dochter.
En een vredevolle kerst gewenst !

tjitske's creaties zei

Mooie set weer!
Bedankt voor alle inspiratie afgelopen jaar!
Fijne feestdagen en een heel goed nieuw jaar!

Huize Kip Kakel zei

Fijne verjaardag voor je dochter, ze ziet er weer mooi uit!
Voor jou en je gezin gezegende kerstdagen toegewenst ♥