zaterdag 27 december 2014

Jurk Its a fits 1062...

Net voor de kerst nog een jurk voor mezelf gemaakt. Ik had nog een petrolkleurige tricot liggen die ik ooit verkeerd bestelde. Ik heb een jurk gemaakt naar het patroon  Its afits 1062, Het is een jurk met waterval en rimpels. Toen ik hem ging naaien kwam erachter dat er dingetjes inzaten die ik van te voren toen ik het patroon kocht niet had gezien. Is trouwens logisch ook, want nieuwe patronen die online komen, worden vaak gemaakt en geshowd van / in  drukke bewerkte stofjes, en vallen details dus daardoor niet op. Bij deze jurk hoort dus een inzet die onder de waterval komt.(ik heb hem van zwarte stof geknipt) Eerst dacht ik dat de schoudernaad van het achterpand te breed was voor de schoudernaad van de waterval, maar naar nog eens goed naar de technische tekening gekeken te hebben zag ik dat de inzet bij de hals zichtbaar is, dus dat stuk wat ik overhield was dus voor het inzetstukje. Ook heeft de jurk "afzakschouders" wat me eerst ook niet was opgevallen. Toen ik de jurk voor de eerste keer paste was ik bang dat het niets werd, maar eenmaal af ben ik er blij mee. Bij watervallen vraag ik me altijd wel af waar  nu veel stof mag zitten en waar het aangesloten moet zitten. Bij mij is het bovenstuk over de volle breedte erg ruim, maar toch ben ik tevreden en hij zit heerlijk. Ik denk dat ik hem nog wel een keer maak, maar dan het bovenstuk een maat kleiner. (nu maakte ik boven en vanaf de heup maat 40 en voor de taille maat 42)

Ik plaatste dit bericht al eerder, maar was toen toch niet tevreden naar aanleiding wat ik op de foto zag. Bovenaan zit gewoon teveel stof om het mooi te laten zijn. Ik heb er nu een vestje op gedaan, zodat het verbloemd word en met deze combinatie ben ik nu echt tevreden.

de kleur van de jurk is eigenlijk donkerder, meer groener. Echt een petrolkleur.

9 opmerkingen:

Janneke van de Streek zei

fijn dat jij hem getest hebt! nu weet ik waar ik op moet letten :-) Ik vind het een hele mooie kleur! en het staat je goed.

Andrea zei

Ik dacht al toen ik wilde reageren, waar is tie nu gebleven ;-)
Hij staat je met vestje idd nog veel leuker, al vind ik het zonder ook goed kunnen!

wilma zei

Vond hem ook niet meer. Wel een mooie kleur vind ik altijd.
Draag eigenlijk never een jurk, problem vind ik ook met waterval dat ik te plat ben van boven. Valt niet mooi.
groet,
Wilma

Vlijtige Lies zei

Ik had de jurk gisteren al gezien en wilde vandaag nog even reageren,zie ik opeens een andere foto...grappig. We zijn toch kritisch voor ons zelf;)Prachtige kleur,staat je goed en iid goed te combineren met zwart. Ik vind dat het zonder vestje ook goed gaat,maar ik werk nooit met een waterval dus zie de 'problemen'denk ik ook niet. gewoon lekker dragen en jou kennende komt er vast nog
een aangepaste versie. Fijne jaarwisseling.Groetjes

Mama C zei

Ja, nu kan ik toch reageren!
Wat een leuk model jurk en met het vestje er op staat het ook erg mooi, máár zonder vestje vind ik dat het ook prima kan, hoor!

Fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar.

sjoukje zei

leuke jurk Danielle de kleur staat je ook mooi.
ik vind het je alle beide mooi staan met en zonder vestje ,Hierbij ook nog de beste wensen voor jou. voor het nieuwe jaar , vol nieuwe energie en onverwachte mogelijkheden.

een warme groet van Sjoukje

Anoniem zei

Mooie jurk! Zelf zou ik ook voor de versie met het vestje gaan, toont je slank. De kleur staat je ook mooi! Groetjes DEBORAH

sarina zei

vandaar toen ik wilde reageren was tie weg! Ik vnd m zelf met jasje leuker staan bij jou. het is een heel mooie kleur, je ziet die kleur nu veel in de winkels.
ik denk inderdaar dat bij je schouders de jurk iets ruim zit,
groetjes sarina

Omias maaksels zei

Danielle,
Ik loop - door omstandigheden- een beetje achter de feiten aan...
Jouw feestjurk is mooi geworden.
Chique tint....goed model.
Persoonlijk vind ik de versie mét vestje nét iets leuker.....maar dat komt wellicht omdat ik fan ben van vestjes .
Verder wens ik jou en jouw gezin een 'gezond' en 'tevreden' 2015.