vrijdag 16 januari 2015

dekbedovertrekken en jurkje La Maison Victor....

Ik naai op dit moment geen hele spetterende dingen, maar wel nuttige dingen!! Zoals dekbedovertrekken. Ongeveer 6 jaar geleden zat ik nog in het handeltje van beddengoed enz. Dus toen kocht ik mijn overtrekken met korting natuurlijk, maar van lieverlee is dat allemaal een beetje versleten en lelijk geworden. Dus daarom stof gekocht voor nieuwe overtrekken. Dit moet je trouwens alleen doen als je zelf maken leuk vind, want je hebt 5 mtr (incl instopstrook en kussensloop) nodig voor 1 eenpersoonsovertrek. En aangezien ik wel een mooie kwaliteit wil, kwam ik toch op 40 euro per overtrek uit! In de winkel koop je ze goedkoper... Maar ja, ik hoop er weer lang mee te doen. Ik heb trouwens beide kanten leuk gemaakt, zodat ze nog een keer kunnen afwisselen.
Ook maakte ik nog een jurk uit de La Maison Victor, winteruitgave 2014. Op zich leek het me wel een leuk jurkje, maar ik denk dat ik een te dunne stof heb gebruikt, ze gaven ook een stevige stof aan (bijv een wollen stof) Maar dochterlief had haar zinnen gezet op een iets rekbaar donkerblauw gebreid stofje. Dus dat wilde ik dan wel proberen voor haar. Eerlijk gezegd had ik van te voren mijn vraagtekens of het een geslaagd iets zou worden, dus mijn motivatie om het af te maken was ver te zoeken. Er moest op de achterkant een zichtbare rits, ik heb hem uiteindelijk wat minder zichtbaar onder de stof genaaid ipv alles er bovenop. Vind ik toch mooier. Op het eind was de jurk veel te wijd (maat 36), echt een soepjurk, dus bij elkaar denk ik wel 10 cm eraf gehaald in de breedte en nu is het een draagbare jurk. Dochterlief is er blij mee, draagt het graag met een spijkerjasje en in de zomer wil ze hem zo dragen, dus vooruit.... op naar het volgende project!
zoals je kunt zien is het behang aan vervanging toe... wordt binnenkort gedaan!!





12 opmerkingen:

Andrea zei

Leuk hoor die dekbedovertrekken. Het is inderdaad niet goedkoper, maar zulke leuke als zelfgemaakte vind je niet zomaar in de winkel!

Mama C zei

Dat was meters maken met die overtrekken! Ik wil er binnenkort twee maken op ledikant formaat voor de jongste. Vraagt iets minder stof én slaat als het goed is een gat in mijn voorraadje roze katoentjes.
Jammer dat het jurkje je zo tegenviel, ik vind hem zo wel erg leuk.

Ik kocht onlangs vrijwel gelijk modelletje in maar 146. Helaas voor dochterlief viel de maat heel raar uit.

wilma zei

Mooi die overtrekken. Ook wel eens gedaan met trekkers.Je kinders zullen vast graag en snel naar bed gaan....
Jurkje s wel leuk. Jammer als het maat system niet klopt.
Groet, Wilma

Antje uit Urk zei

Prachtig die dekbedovertrekken! Deze gebruik je met plezier, en een naar de zin vinden is vaak niet eenvoudig, het moet toch ook een beetje bij de rest van het interieur passen! En de jurk voor je dochter is leuk geworden hoor! echt een mooi klassiek modelletje!
Liefs uit Urk

Omias maaksels zei

Goed idee : dekbedhoezen met twee verschillende kanten. Zorgt voor afwisseling.
Het LMV-jurkje ziet er (uiteindelijk) wel goed uit. Ik krijg toch meer twijfels over hun patronen. De helft zie ik absoluut niet graag....en diegene die ik haalbaar vind , blijken dan xxx aantal aanpassingen te vragen. Jammer.
Maar jouw resultaat is prima !

Mariette zei

Toch is het jurkje wel leuk geworden. Ik moet nog aan de slag met de LMV patronen, heb er voor de zomerkleding wat op het oog. De dekbedhoezen zijn prachtig, sommige dingen zijn nu eenmaal duurder als je ze zelf maakt, maar je hebt nu wel mooie kwaliteit, daar gaat het om.

Vlijtige Lies zei

Zo naaien is toch ook fijn toch.En heel nuttig.Hier ook druk mijn voorraad aan het weg werken door overtrekken te maken.Wat een dame al zeg. Staat haar wel leuk het jurkje,jammer dat je weer zoveel moest 'verbouwen'aan het patroon/pasvorm. Groet uit O-A

Anoniem zei

Leuke overtrekken! En mijn ervaring is dat je er echt lang mee doet, na 6 jaar nog steeds mooi! En het leuke vind ik dat je het in eigen stijl kan doen. En een leuk overtrek vind ik al gauw duurder als 40 euro.
Jammer als je zoveel aan een jurkje moet verbouwen. Hier ook bezig met eigenlijk een verkeerd stofje voor een jurk: jogging. Het is ook wel handig als ze het gemakkelijk aan en uit krijgen. Maar goed weer een les geleerd!

groetjes Deborah

sjoukje zei

wat zien je dekbedhoezen er mooi uit en precies zoals jij het wil dat is het voordeel van zelf maken ,mooie frisse kleuren heb je gebruikt.
wat een leuke jurk mooi hoor ,en als het patroon niet klopt wat is het dan fijn als je dan al zoveel ervaring hebt om het tot zn mooi eind resultaat te brengen .

ps ik heb een vest gemaakt deze staat erg mooi bij mijn jurk en legging die jij voor mij maakte .ik zal je een foto doen toekomen .

groetjes sjoukje

Tineke zei

Wat een lappen stof doe jij door de naaimachine. Maar je hebt wel eer van je werk. Je dekbedden zijn erg mooi geworden en het jurkje ook trouwens. Ik kan me voorstellen dat je dochter daar blij mee is.

Anoniem zei

Iedere keer weer verwonderd over de prachtige creaties! Heb je de patronen ook te koop?
Hoor het graag.....

Danielle zei

Ik heb alle patronen in de loop van de tijd gekocht, ik verkoop geen patronen.