zaterdag 31 januari 2015

Eerste zomerjas is een feit...

In de maand januari heb ik nooit zoveel verplichte nummers om te naaien, dus heb bedacht om slim te zijn en alvast een zomerjas te gaan maken. Kan maar vast hangen toch en scheelt mij over een paar maandjes weer wat gestress. Ik heb het patroon Jackie voor de 2 de keer gebruikt. Nu in maat 122. Ik blijf het een mooi manteltje vinden. Ik had al een jaar een soort canvas er voor liggen, lichtroze. Op een andere blog verscheen hij vorig jaar ook al in die combinatie, maar ik kwam er toen niet meer aan toe en heb hem nu dus  gemaakt. Ik heb het kraagje, het rugflapje , de losse delen onderaan de mouw en tussen het beleg en de binnenkant, mooi gemaakt met zilver glitter paspelband. Geeft alles net wat extra.
Normaal gesproken moet er nog een bandje om die 'mouwdingen' om een soort van strik te krijgen. dat ga ik toch nog maar even doen denk ik, ik dacht dat het wel zonder kon...


17 opmerkingen:

Anoniem zei

Erg mooi zeg!

Felisa b zei

wat een mooie jas!

Onder de knotwilg zei

Wat een plaatje!! En wat een mooie paspop!

sarina zei

mooi! en ja scheelt inderdaad een hoop stres! Ik kijk ook altijd weer uit naar je blogs! (nog reactie op vorige)

fijn weekend
groet sarina

Esrosa K. zei

Erg mooie jas, dat afwerken met paspelband geeft net een beetje extra. Hopelijk blijft 'ie lang schoon: hier ook een keer een roze zomerjas, maar die haalde augustus niet --> niet schoon te krijgen :-)
Fijn weekend nog,
grtz, Esther
(en mooi dat de paspop 'werkt' :-))

Vlijtige Lies zei

Wat een plaatje. En ik vind de binnenkant zoooo mooi!! Dat geeft de jas toch net dat beetje extra. Nu nog even de kast in...brrrr Fijn weekend. Zullen we binnenkort eens een bakkie doen?

Mariette zei

Wat slim van je en met een prachtig resultaat!

Mijn Crea Brouwerij zei

Erg mooi zeg! Netjes in elkaar gezet!

Janneke van de Streek zei

Wauw! wat ontzettend knap en mooi! En wat jij doet in Januari doe ik ook ;-) mijn eerste lente dingen zijn ook al klaar.

Marieke R zei

Zo jij bent snel, slim bezig! Wat leuk om deze combinatie ook bij jou te zien, hij blijft leuk hè. Die voering is ook geweldig erbij.

Bianca zei

Prachtige jas, mooie afwerking!

Diana zei

Goed om vooruit te werken! Wat een plaatje, erg mooi!

Andrea zei

Prachtig! Echt heel netjes gedaan!
Heerlijk hoor, zo vroeg beginnen.

Wilja zei

Wat een mooie jas zeg! Zal je dochter super staan. Een goed idee om nu alvast met de jassen te beginnen.

groetjes Wilja

Mama C zei

Hmmm, ik dacht dat ik hier allang op geageerd had, blijkbaar toch niet.
Wat een mooi jasje is het geworden! Het paspelband geeft hem net dat tikje extra. Leuk ook dat je zo'n fleurig stofje voor de binnenkant gebruikt hebt.
Laat de zomer maar komen!!

Anoniem zei

Super leuk model en stof! Heerlijk dat het al af is! Waar heb je die roze stof vandaan? Details zijn ook erg leuk. Groetjes deborah

Danielle zei

Deborah, ik heb de stof van de markt in H-I-Ambacht. Maar is eht voor de jongste spruit? Dan heb ik misschien nog wel genoeg liggen voor je.