vrijdag 13 februari 2015

2x jurk met stipjes...

Ik kreeg de vraag of ik een jurk van een bekend merk voor een mevrouw na kon maken. Ze had zelf al zo'n jurk, maar wilde hem ook nog in een andere kleur/print. Ik ben de uitdaging aangegaan en ben aan het knippen en plakken gegaan met bovenstaand patroon uit de Knip maart 2013. De originele jurk die ik zou namaken was strak, met rimpels in de rechterzijnaad, overslag en rimpels in het achterpand ter hoogte van de taille. Ik moet zeggen, het was heel wat denkwerk en plakwerk. Onderaan de jurk ging er nl 32 cm! van de breedte af. Maar het is gelukt! Het in elkaar naaien ging als een trein. 
 
 
 
De stof, donkerblauw met witte stipjes, is van Kleurenmix en die vind ik zelf ook helemaal super, vandaar dat ik erachter aan ook gelijk een jurk voor mezelf maakte. Wel een paar maatjes groter en nu met overslag (heb het idee dat het mijn buik nog een beetje verdoezelt. Ik ben tevreden met mijn jurk, draag hem natuurlijk het liefst met een spijkerjasje (om te verdoezelen) en ik neem me weer voor om eens stevig af te gaan vallen...)14 opmerkingen:

sarina zei

wat een mooie jurken, het is zeker mooi gelukt!

Mijn Crea Brouwerij zei

Mooi gedaan! leuke stof ook!

Andrea zei

Goed gelukt zeg! en echt een super stofje! Ik blijf ook fan van blauw wit.
en tja.. dat voornemen, dat moet hier ook nodig uitgevoerd worden ;-(

Felisa b zei

Leuk gedaan! Persoonlijk vind ik die met overslag mooier, maar die andere is ook leuk!

Firewoman zei

Mooie jurken. hetzelfde stofje, maar toch heel anders.

Vlijtige Lies zei

Knap gedaan! Echt maatwerk! En dan nog een soortgelijke jurk voor jezelf. Mooi hoor...en afvallen jij. Hou op zeg hoe moet ik me dan wel niet voelen.Groet.

Gera zei

Leuke jurken, heb dat stofje ook net toevallig gebruikt, voor een peplumshirt uit de laatste kinderOttobre.

Anoniem zei

Mag ik vragen hoe je de jurk aan de onderkant "recht" hebt gemaakt (zonder overslag, maar wel met plooitjes). Ik heb al meerdere pogingen gewaagd, maar het lukt me niet....
Hij is erg mooi geworden!

Groetjes,
Angela

Danielle zei

Hoi Angela, ik heb het patroondeel van de ronde overslag op het andere voorpand (patroondeel) gelegd, daarop weer een nieuw vel patroonpapier en hem gelijk getekend met dat voorpand. Daarna vanaf de heup recht naar de zoom een lijn getekend om er een rechte strakke jurk van te maken. Succes ermee!

Hannie zei

De jurk staat je goed hoor!
Heel mooi stofje.....

Anoniem zei

Beste Daniƫlle,

Bedankt voor je uitleg! Ik ga het binnenkort op deze manier proberen.
Angela

Anoniem zei

Beste Danielle, mag ik ook een tip geven,de overslag hoort altijd andersom de lijn van je rechterschouder naar linkerkant, dat staat ook op het patroon wat je er boven laat zien, net als met knoop en knoopsgat is rechts over links. verder is de jurk netjes!

groeten Ina

Danielle zei

Hoi Ina, de foto is in de spiegel genomen! Dus vandaar in spiegelbeeld. Ik begon al aan mezelf te twijfelen, want eigenlijk doe ik het nooit fout...

Brigitte zei

Leuke jurk hoor! Lekkere vrolijke kleurtjes.