woensdag 11 november 2015

'Frau Emma' shirt en rokje met leer voor oudste dochter...Dochter vroeg al heel lang of ik geen kledingstuk kon maken met leer erin verwerkt. Op zich vind ik de trend met details van leer in kleding verwerkt wel leuk. We kwamen er uiteindelijk op uit dat ik een frau Emma shirt zou maken met leren biesjes. Toen ik de biesjes ging doorstikken, kwam ik er weer achter dat mijn naaimachine dat leer niet goed geleid, dus het leer ging trekken en er kwamen onregelmatige steekjes. Dus weer uitgehaald! Toen bedacht ik dat ik pas op de markt oplosbaar soluvliesband had gekocht, speciaal geschikt voor moeilijk te geleiden stofjes. En ja hoor dat was de oplossing, het soluvliesband leg je er bovenop , je stikt erover heen en daarna spoel je het  band met warm water zo weg! Super! Ik tekende nog een recht rokje met deelnaden en gebruikte ook weer het leer en punta di roma tricot. Zo gedaan, maar een leuk effect. Voor de zoom pakte ik het soluvliesband er weer bij, en de zoom werd moeiteloos gestikt!

7 opmerkingen:

sarina zei

wat een leuk setje! echt voor een tiener! leuk om zo samen te denken over hoe het word!
goede tip!
groetjes sarina

Anoniem zei

Ik heb wel eens gehoord (nooit zelf geprobeerd) dat je een plakbandje (van dat fototape) onder je naaivoet kunt plakken waardoor de naaivoet zonder moeite over neoleer geleid. Lijkt me ook echt het proberen waard, goedkope oplossing!

Omias maaksels zei

Helemaal mijn ding !!
of liever : 'ons ding'.
Want zo'n accentje leder is hier ook geliefd bij kleindochter.
De meeste tieners zijn er fan van , denk ik.
Maar zo'n biesje durfde ik nog niet proberen.
Knap van jou om het te proberen...en alsnog weer los te maken...
Jouw dochter is helemaal 'in' met haar setje !

Anoniem zei

Heel leuk set geworden voor je oudste! Leuk dat leer! Groetjes deborah

Anja zei

Hoi Daan,

Wat heb je weer mooie dingen gemaakt! Ik heb zo ongeveer het hele jaar nog niet achter mijn naaimachine gezeten. Te ziek voor, maar heb er een prachtige zoon aan overgehouden (21 okt geboren). Krijg nu weer zin om te naaien dus de eerste stofjes zijn gekocht (alsof ik nog niet genoeg had liggen 😄) krijg ook steeds meer zin in de cameo. Onze Sinterklaas eens lief aankijken.. Kom je nog een keer langs? 0646189992. Groetjes Anja Monshouwer

Vlijtige Lies zei

Mooi zeg! En je ziet bij jou ook langzaam de verandering intreden kleine meisjes worden groot! Fijn dat je zo tot een gulden middenweg kunt komen.Het staat het iig heel goed. Fijn weekend verder. Gr.Arjo

Mariska zei

Ik zou de jurk uit je vorige post met leren accenten aan de zijkant proberen, met onderaan een leren band. Lijkt me super.
Netjes gedaan trouwens!