zaterdag 14 november 2015

Warme trui voor jongste zoon en pennenrol...

Jongste zoon heeft echt te weinig bovenkleding, dus goed excuses om weer een trui te mogen maken. Ik kocht op de markt een mooie dikke truienstof (echt ook dubbel van stof). Ik heb van te voren wel twee keer gewassen, want de lap had een niet zo lekker geurtje... Ik vraag me dan echt af waar die lap nou vandaan komt. Na 2 keer wassen ruik ik het nog iets. Maar goed, ik gebruikte patroon Xater weer en gebruikte de binnenkant van de stof voor de boorden. Helaas was de stof bij de boorden zo dik, dat het met mijn lockmachine niet helemaal goed ging, hoorde op een gegeven moment pats (geen naald...), wat het was weet ik niet, maar mijn locker is wel ontregeld, volgende week eerst maar naar de naaimachine winkel, hopelijk is het iets simpels van bijstellen.
En nog een personaliseerd cadeautje voor een vriendinnetje van de jongste dochter. Alleen na het feestje van het meisje hoorde ik van mijn dochter dat ze er al zo'n 1 had liggen (maar dan zonder naam)... Dus ik vroeg me gelijk af of ik die toendertijd dan had gemaakt... ik weet het echt niet meer. Toch nog eens navragen en mijn administratie beter bijhouden, haha. Nu staat hij iig op de foto met naam, dus die vergeet ik niet meer.

9 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Heerlijk ; zo'n bretoense trui ! Daar zal je zoon blij mee zijn !

Linda zei

Heerlijk warme trui, hij is leuk.
En maar hopen dat het een kleinigheidje is met je machine...

Vlijtige Lies zei

De trui zal zeker lekker warm zijn,als ik lees hoe zwaar je machine het had! Hopelijk is het éénvoudig op te lossen,anders wordt het een dure trui. Maar echt een stoere jongens trui is het geworden,super!Van die pennen etui's hebben ze toch nooit genoeg? Hier vragen ze erom als ze dochterlief uitnodigen. groet

Tamara zei

Wat leuk die pennenrol met naam. Handig zo met kamsnaps. Ik deed het eens met lintjes, maar eigenlijk waren ze te glad voor het strikken.
En een heerlijk warme trui! Balen van je machine, hopelijk valt het mee.

Irma zei

Het lijkt me een heerlijk warme trui! jammer van je locker.. hopelijk valt het mee..

The Needle Of Choice zei

Ziet er echt een warme trui uit! En beter twee handgemaakte pennenrollen, dan geen!

Anoniem zei

Stoere trui voor je jongste zoon! Wat balen van je locker! Hij deed het net zo goed! Groetjes Deborah

Anoniem zei

Hallo!

Locker gerepareerd??
Ik heb een vraagje over het pennenetui? heb je een patroontje? ik maak ze wel als oprolversie maar dan zie je de naam niet meer, en ik zie bij jou drukknopen zitten? Ik hoor het graag:)

Danielle zei

Hoi Corry, ja de locker is gerepareerd en doet het weer als een zonnetje. Deze versie van pennenetui is hetzelfde denk ik als jouw oprolversie, deze kan je ook oprollen, de kamsnaps heb ik zelf bedacht omdat strikjes snel loslaten. Zelf heb ik bepaald wat de handigste plek is voor de snaps. Als je mijn pennenrol oprolt zie je de naam trouwens ook niet in zijn geheel meer..