dinsdag 16 februari 2016

Jurk uit de nieuwste Knip...

Afgelopen zaterdag kreeg ik de nieuwe Knip op de mat (van mijn kruidvatabonnement) Altijd leuk om gelijk door te bladeren. Het blad zelf vond ik niet bijzonder, maar de bijlage des te meer. Jurk 103 sprak mij gelijk aan. Een jurk met overslagpandjes en een iets wijd uitlopende rok. Ik zag al wel dat de overslag diep viel. Dus nadat ik het papieren patroon uitgeknipt had, heb ik het even voor me gehouden en dacht dat het wel mee zou vallen. Voor de zekerheid wel een halve centimeter extra aangeknipt. Ik knipte de jurk van een stofje van de nieuwe collectie van mijn favoriete stoffenkraam op de markt een paar dorpen verderop. (sorry, beetje lange omslachtige zin) Op de stof waren 3 verschillende patronen gedrukt, van links naar rechts, daar heb ik een beetje mee gespeeld , om het allemaal leuk in de jurk te verwerken. O.a de baan onderaan de jurk was 1 gedeelte van de stof en die heb ik dus nu niet volgens de recht van draad verwerkt. (zeg je dat zo?) En nu even over de pasvorm... Die viel voor mijn lijf nog niet helemaal mee. Ik maakte hem in maat 42 (ben de laatste maanden wat kilootjes gegroeid) Maar dat is achteraf voor de bovenkant de groot. Van borsthoogte tot aan schouders heb ik stof over, daar is hij te wijd, terwijl ik de stof op de rug voel spannen. Ook de overslag is echt te diep voor mij, nog dieper als op de foto in de Knip. Ik denk dat ik voor het volgende exemplaar (want die komt er zeker) een paar centimeter in het midden van de overslag, er tussenuit moet vouwen. Als iemand tips heeft hoor ik het graag. Buiten de opgenoemde feiten die de volgende keer beter moeten, durf ik hem morgen wel als verjaardagsjurk te dragen( wel met een vestje eroverheen natuurlijk)!!


18 opmerkingen:

Daniëlle zei

Staat je goed hoor!
Ja die vestjes hè, je kan er nooit genoeg hebben ;)

sarina zei

wat een leuke jurk, staat je goed. Misschien volgende keer het bovenvoorpand in maat 40 doen en de rest in maat 42?
Vaak werkt dat prima en dan zit het misschien van voren boven veel beter. En misschien van achter iets van de stofvouw afleggen. Dat doe ik ook weleens als het rugpand trekt.

Groetsels zei

Leuk gedaan, dat spelen met de stof. Ik vond de knip ook tegenvallen, heb de knip als kerstpakket gekozen. Dochters vonden het shirt leuk met raglanmouwen.

wilma zei

ik horde al meer over de knip dat de maten niet geweldig zijn. Wel mooi vind ik het geworden.
Alvast gefeliciteerd en een fijne dag!
Groet, Wilma

Anoniem zei

Wauw, wat heb je een mooie jurk gemaakt. Of het toeval is of niet, ik vind dat de stof heel goed op elkaar aansluit binnen het patroon.
Ik vind de mouwen van het vestje net iets te kort en de kop van de mouw iets meer inwerken, zorgt ervoor dat je wat minder afgezakte schouders krijgt.
Om de extra ruimte weg te werken bij de overslag vouw je ruimte weg naar het bustepunt. Vanaf het bustepunt recht naar beneden knip je het patroon open en krijg je dan een coupenaad die je vervolgens dicht stikt. Wordt vast heel mooi!
Met het shirt erbij en het vestje is het een mooi geheel en kun je het zeker aan. Van harte!

(Je weet wel, anoniem. Altijd kritisch om elkaar verder te helpen)

Felisa b zei

Staat je goed, dit mooie setje!

De Freubeltuin zei

Hoi, leuke jurk heb je gemaakt.
Ik zou ook voor de volgende keer, voor bovenkant jurk een maatje kleiner nemen dan de onderkant van de jurk. Succes ermee!!

Groetjes Maartje

Wilja zei

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag, ik hoop dat je een mooie, gezellige dag mag hebben. Aan het mooie weer en je jurk zal het niet liggen. Want de jurk (mooi stofje trouwens) staat je fantastisch.
Dit model viel mij ook al op en ga ik zeker een keer maken in een mooi zomers stofje.

groetjes Wilja

Anoniem zei

Mooie jurk is het geworden en wat heb je dat snel voor elkaar zeg. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag toegewenst.
Hartelijke groeten uit het buurdorp,
Marjolein

renee zei

Dan voor morgen een fijne dag gewenst....in je nieuwe feestjurk

Alienke V zei

Van harte gefeliciteerd!
Mooie jurk en wat een leuk stofje! Anders dan anders.

Onder de knotwilg zei

Wat leuk gedaan met dat stofje! Staat je goed! En een fijne verjaardag!

Anoniem zei

Hoi Danielle ,Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag .
De jurk staat je prachtig wat een mooie print heeft de stof .
,ook de jurkjes voor je dochter op je vorige post zijn goed gelukt ,zo mooi vind ik de stof met bloempjes en vogeltjes ,ik geniet van je[beginnende] voorjaars collectie.
mooi ge-Daan.
een warme groet van Sjoukje

Vlijtige Lies zei

Heel leuk met de stof gewerkt! Creatief. En dat het patroon niet past zoals je zou willen is jammer,maar ik weet zeker dat jij dat goed opgelost krijgt. En met een vestje erover is het voor nu een mooie jurk zo. Was je nu ook jarig? gefeliciteerd!

Lot zei

Vind het altijd zonde om een vestje te dragen over een jurk met zo'n leuk dessin. Voor mijn gevoel voelt het niets toe maar doet juist af aan de jurk.

Danielle zei

@Lot, een vestje is bewust, de jurk is van schouder tot borsthoogte te wijd, dat probeer ik met een vestje te verbloemen.

Linda zei

Nog van harte met je verjaardag!
En je jurk droeg er vast aan bij dat je straalde!
Leuke stof.
En met wat aanpassingen wordt je volgende exemplaar dus ook
qua pasvorm perfect!

Omias maaksels zei

Veel te laat natuurlijk om jou een gelukkige verjaardag te wensen.
Niét te laat om jou te vertellen dat ik het leuke jurkµen vind en dat je beslist meer rood moet gaan dragen . Het staat je echt goed ! Er zijn overigens nog meer kleuren die goed combineerbaar zijn met rood....een marineblauw of zwart vestje heb je beslist wel in de kast hangen.