donderdag 11 februari 2016

jurk 'Unique" , leuke labels en een mooi stofje....

En van een voorjaarsblousje ben ik gelijk doorgegaan naar een hoogzomerjurkje. Gewoon omdat ik zin had om die te maken. Liep nog wel te twijfelen over een patroon, wilde een aangerimpelde rok aan een bovenstukje, maar bedacht toen dat door het rimpelen de grote stippen dicht tegen elkaar zouden komen bovenin.... Uiteindelijk bedacht ik dat het patroon Unique van Collie collie wel wat zou zijn. Dus dat patroon uitgetekend en op de stof gelegd. De rok bestaat uit 4 delen, achteraf had ik de stof anders moeten leggen om de stippen in het midden mooier tegen elkaar aan te krijgen... Eerst vond ik de jurk wel erg licht, maar zo met grijs gecombineerd vind ik hem leuk voor de warmere dagen straks.

 

Vandaag kreeg ik mijn bestelde leren labels binnen, ik kocht ze bij de mevr. van deze  blog , leuk toch?

Oh en dit vind ik zo'n supermooi stofje!! ik zag hem een tijdje geleden in een webwinkel, was er gelijk weg van, dacht er nog even over na omdat zo'n stofje best duur is, en wat denk je: wil ik hem bestellen, is hij uitverkocht! Gelukkig kwam er weer een nieuw rol binnen, dus toen snel besteld. Hier thuis zijn ze nog niet super enthousiast, oudste dochter vind hem lelijk en jongste dochter voor wie ik hem heb gekocht, vind hem wel mooi, maar het kledingstuk mag niet helemaal van die stof, er moet een ander stofje bij. Twijfel, twijfel wat is nu het mooist. De stof ligt al gewassen op tafel, de schaar ligt klaar. Als het ene kledingstuk niets word of tegenvalt, ga ik gewoon voor een andere variant, 'k heb een meter liggen, dus daar kunnen wel 2 kledingstukken uit in die maat.

5 opmerkingen:

sarina zei

wow wat een mooie stof. En ik denk dat het voor jezelf ook heel mooi is.

Misschien een jurk met rimpelrok en dan een lint in contrasterende kleur?

leuke jurk heb je gemaakt. en nu lijkt het vrij licht, maar van de zomer valt dat best mee. Dan hebben ze een beetje een kleurtje en staat het heel anders

groeten sarina

wilma zei

Leuk jurkje. Heerlijk, de gedachte aan de zomer!!

groet, Wilma.

gertje zei

Erg leuk die jurk, lekker zomers. Ik moet inderdaad ook altijd even omschakelen/wennen aan het nieuwe seizoen of het nu zomer of winter is.

Ik heb dezelfde stof hier liggen voor een mouwloos jurkje voor onze jongste meid. Model weet ik nog niet, ik denk gewoon een simpel jurkje met effen boordjes.

Anoniem zei

Persoonlijk zou ik van het stofje alleen het voorpand van een jurkje of shirt doen en combineren met een effen kleurtje.
Leuk jurkje en labels!!
groetjes jannet

Vlijtige Lies zei

Je krijgt echt zin in het voorjaar als je jou jurk ziet! Mooi! En wat een fleurige lap,om blij van te worden. Wel grappig dat iedereen zo het zijne erover denkt bij jullie in huis. En straks willen ze het allemaal, let op. Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken en hoe je het gaat combineren,succes. groet van mij