vrijdag 19 februari 2016

Nog 2 jurkjes uit Knipmode 3-2016...

Allereerst wil ik jullie bedanken voor de felicitaties voor mijn verjaardag. Altijd leuk natuurlijk om die zo te krijgen via mijn blog. Nou mijn verjaardagsjurk is gedragen hoor, wel bleef ik het 'te grote' zien aan de bovenkant. Dus de volgende dag had ik bedacht om de kop van de mouw los te tornen (ongeveer 20 cm) Daar heb ik ter hoogte van schoudernaad 2 cm weggehaald van het voorpand en dat nar beneden toe tot niets uit laten lopen. Daarna de mouw erin en wat was ik blij: het probleem was opgelost, alles trok recht en het zat goed! Dat gaf zin om nog een jurk te maken van dit patroon. Omdat ik af en toe zin heb om uit mijn comfort-zone te gaan, pakte ik een keer geen blauw, grijs of zand ofzo uit mijn voorraad, maar gewoon een knalrode punta! De jurk maakte ik nu met de aanpassingen die nodig waren En hij zat gelijk goed! Maar oeps.....zo'n kleurtje ben ik niet echt gewend, ik hard zoeken in mijn kledingkast om het zo te combineren dat ik ook nog over straat durf. Ik had van vorig jaar nog een mooi licht vestje en daarmee vind ik het een leuk set. Nu nog even wachten op het voorjaar.
En vandaag maakte ik nog een exemplaar! Nu van een blauw-wit gestreepte lap. ik heb weer lekker gespeeld met de motieven en de rok maakte ik dit keer aansluitend. Wederom slaagde deze ook goed en natuurlijk hoefde ik aan dit stijltje niet te wennen, haha.

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig, je hebt de vaart erin hoor! Ik vind ze allebei erg leuk. Ik begrijp wel goed dat je aan het rode jurkje moet wennen. Dat heb ik ook altijd. Zelf grijp ik ook al snel naar blauw. Maar misschien is het met een spijkerjasje niet zo eng😉 Ik vind dit vestje ook heel leuk en het staat je goed.
Groetjes, Marjolein

Crea Roosje zei


wat leuk gelukt nu je 2 jurken1
Zo zie je dat je iets nog een keer moet maken!
Lekker hoor ff fel dat heb ik ook altijd na de winter ,na aldie donkere kleuren,maar je kunt ook grijs of een zwart/blauw vest op rood leuk dragen.
groetjes Esther

Onder de knotwilg zei

Heel leuk geworden, en wat toont een ander stofje dan ineens totaal anders hé, het lijkt helemaal niet hetzelfde jurkje!

wilma zei

ben ook geen rood drager. Lijk de jurk wel,maar de blauwe dan.
Maar soms moet je over een punt heen, in dat geval kleur.
Groet, WIlma

sarina zei

rood staat je goed! en de streepjurk heel leuk met een andere rok eraan. Is ook heel leuk om even een spijkerjasje of iets over aan te schieten als het wat frisser is. Leuk he, van het zelfde patroon, drie zo heel verschillende jurken!

Alienke V zei

Wat leuke jurkjes!
Fijn dat het toch gelukt is het patroon passend te maken.
Het maakt je onzeker om uit je comfortzone te stappen. Misschien combineren met donkerblauw zodat je het nu ook al kan dragen zonder dat het meteen heel blits is?

sjoukje zei

Wow jij in een Rood jurkje wat leuk lekker fris .
je tweede jurkje vind ik ook een leukerd met die strepen [ik zelf houd ook erg van blauw ,dat wist je al. Net wat mevr anoniem ook zegt op het rode jurkje lijkt me een spijkerjasje jou goed staan en leuke sjaal waarin het rode terug komt .zomaar een idee van mij hoor gewoon dragen en doen waar jij je goed in voelt .
Danielle je hebt er echt zin in zo te zien .je gaat als een tierelier .
Groets van Sjoukje

Bianca zei

Wouw, die zijn erg leuk geworden!
Ik heb hem net ook op papier gezet, maar twijfel nog een beetje over de maat.
Welke maat heb jij gebruikt?

Danielle zei

Bianca, qua bovenstuk vind ik de jurk groot vallen, ik maakte nu 40 voor boven en 42 voor onder.

Irma zei

Allereerst nog van harte gefeliciteerd! Wat een leuke jurken heb je gemaakt! Staat je heel mooi.

Groetjes Irma

Andrea zei

So, even drie jurken gemaakt! Knap joh! Ze staan je erg leuk!

Lot zei

De rode staat je juist heel goed, en dit vestje past er ook goed bij.

De blauw/witte is ook leuk al zou ik zelf de mouwtjes wat langer maken, dan is de verhouding beter.
Dat ik alles in verhouding wil zien is een beroepsafwijking hoor, zat in lay-out werk en als ik het verschil liet zien met onbalans zag iedereen wat ik bedoelde.

Danielle zei

Lot, ik heb heel bewust de mouwtjes korter gehouden dan bij de andere twee jurken, ik heb het idee dat langere korte mouwen bij mij niet zo staan, ik zie dan altijd wat aan het totaalplaatje. Maar het zou best kunnen hoor dat het dan meer in balans is.