zaterdag 6 februari 2016

'voorjaarsblousje' en spijkerrokje...

Ik krijg zin om voorjaarskleding te gaan maken, dus heb daar gelijk maar een beginnetje mee gemaakt. Voor jongste dochter maakte ik eerst een rokje met plooien en zakken van spijkerstof. het modelletje komt uit de B*Inspired winter 2015. Ik heb het rokje net wat extra's gegeven door met een leren paspelbandje te werken. Voor erop maakte ik een knoopblousje naar het patroon Roos 5004. Van een rood ruitstofje wat al erg lang als restje in mijn kast ligt. Hiervan werkte ik de kraag en de zomen van de mouwen af met hetzelfde leren paspelband.
11 opmerkingen:

sarina zei

wat een leuk setje! mooi met dat leren baisband. Ik zie dat je bij het rokje bij de zak met de binnenkant van de stof gewerkt hebt. Dat staat heel leuk, mooi spijkerstofje ook ze zal er veel plezier in hebben!
ja het begint weer te kriebelen he, naar mooie gezellige luchtigere kleding
groetjes sarina

Onder de knotwilg zei

Wat een leuk setje! Dat leren biasband maakt het echt af! Hier ben ik van de week ook juist begonnen met de eerste voorjaarsdingen: tricotjurkjes zodat ik m'n coverlock kon uitproberen ;-) Werkt echt super!
Het roos-blousje dat je gemaakt heb was ik vorig jaar ook al van plan in een rood/wit ruitje voor de één en rood wit stipje voor de ander te maken (stofje al in huis enz.), maar toen is het er niet van gekomen, dus dat ligt op de stapel voor dit jaar. Het leek me zo leuk bij dit modelletje, en nu ik het bij jou zie moet ik er inderdaad maar snel aan beginnen!

Anoniem zei

Weer een heel leuk setje. Ik vind dat je altijd zo blij wordt van het maken van voorjaarskleding. Zelf ben ik ook al begonnen met een zondags setje voor jongste dochter.
Groetjes, Marjolein

Groetsels zei

Mooi met dat paspelband. Maakt het af en alsof het uit de winkel komt. Je kan netjes naaien!

Omias maaksels zei

Jij brengt de lente binnen in blogland ! Dankjewel ! Fijn ! Leuk setje naaide je voor je dochter !

Mama C zei

Hoi Daniëlle,
Wat een mooi setje zeg!
Het bloesje doet idd aan het voorjaar denken!

Wilja zei

Hé wat leuk, ik heb dit patroon ook gebruikt voor een rokje voor de jongste en heb ook paspelband langs de zakken gestikt (anders zag je de zak niet). Het geeft net iets extra's. Mooi setje hoor!

Huize Kip Kakel zei

Lekker fris stelletje!
Altijd leuk zo'n rood/wit ruitje❤

Anoniem zei

Leuk set! Lekker fris qua kleur! En super dat je aan de niet tricots als eerste ben begonnen. Details zijn ook leuk: leren bies en drukkers! Groetjes Deborah

Vlijtige Lies zei

Blijft een mooie combi,een ruitje met spijkerstof. Erg mooi gemaakt ook weer Danielle.Gezellig een bakkie. Ik mail je voor een afspraak. Gr.uit een winderig O-A

Andrea zei

Wat een leuk setje! En de spijkerrok staat zo netjes! Echt heel mooi gelukt! Ik ben hier vorige week ook aan de eerste voorjaars kleding begonnen, maar met deze week een kinder verjaardag, moet het nog maar even wachten voor ik het af kan maken!