vrijdag 17 maart 2017

vest voor jongste zoon..

Twee jaar geleden maakte ik een jas voor jongste zoon, die erg goed was geslaagd, maar die het maar een maand heeft overleefd! De jas rafelde uit elkaar. Mijn eigen schuld hoor, maar wel balen. Ik nam me voor om dat model nog een keer te maken. En ja, 2 jaar later was het zover. Toen maat 110, nu maat 128. Uit de Ottobre 1-2015. Ik heb hem van de week geknipt en veel voorwerk gedaan met stiksels enzo en gisteren toen ik hele dag wegmocht om alleen maar te naaien!!!, heb ik hem afgemaakt. Was trouwens erg gezellig die dag. We hebben genaaid bij Inge die ik ken van het naaiforum samen met nog 8 andere dames. Het was echt voor herhaling vatbaar! Toen ik thuiskwam gritste jongste zoon de jas zo uit mijn handen en trok hem aan. Hij zit perfect en vind hem leuk staan. Weer een missie geslaagd!
 
Ik gebruikte overigens een dikkere tricot voor het vest, met zo'n geruwde binnenkant, het vest is gevoerd met een dunnere tricot en de mouwen met een gladde rekbare voering. De streepjesstof is boordstof.
11 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Wauw , Danielle : top is dat , die jas !
Ik las op FB dat jullie een heerlijke samen-naaidag hadden.
Blijkbaar werkte dat samen naaien stimulerend : het resultaat is 'af'.

Mama Deborah zei

Super mooi!

Made by mama zei

Die is heel mooi geworden. Fijn he, als een project goed lukt en het kind in kwestie ook tevreden is.

Anoniem zei

Ontzettend mooi geworden!
Watvoor stof heb je gebruikt?

Onder de knotwilg zei

Ik zag al een foto op fb voorbij komen, maar wat een mooie jas is het geworden! En wat leuk dat je zoon er ook zo blij mee is! Lijkt me trouwens ook heel gezellig zo'n naaidagje met elkaar!

Danielle zei

@anoniem, ik heb tricot gebruikt met een geruwde binnenkant, een wat dikkere tricot dus, gevoerd met een dunnere tricot, behalve de mouwen die zijn van een gladde rekbare echte voeringstof.De streepjesstof is een boordstof. Ik zal het in mijn blog er even bijzetten.

sarina zei

ik vind dit zo n mooi model! prachtig al die details. Er gaat altijd veel tijd in zitten, maar dat is het echt waard! ik ga eens kijken of ik deze ottobre ook heb, lijkt me een leuk model voor onze jongens.

Crea Roosje zei

Prachtig die jas knap gemaakt!
groetjes Esther

Irma zei

Wauw wat een prachtig vest! Mooie kleercombinatie en stierstiksels!

Linda zei

Wat heb je van de stapel stof iets prachtigs gemaakt Daniëlle! En leuk als hij snelnuit je tas gepakt wordt. En heerlijk een dag zitten naaien, dat was idd vast heel gezellig.

Anoniem zei

Wat is de jas mooi geworden Daniélle ;-)
Groetjes Hanny