woensdag 19 januari 2011

En weer een piroschka, nu voor Marinka.


Ik was zo enthousiast over het jurkje uit de voorgaande post, dat ik gelijk ben verder gegaan voor Marinka.Ik twijfelde of zo'n jurk zou staan bij Marinka omdat ze toch ook al 8 jaar is. En de kleuren die ik in mijn hoofd had waren: donkerblauw voor de rok en wit voor de top. Tsja dat blijft in de was misschien niet echt mooi! Dus nu heb ik volgens het jurkenpatroon Piroschka een losse rok en een losse top gemaakt. De banen van de rok heb ik iets veranderd, de 1 wat langer en de ander wat korter. Ook heb ik de voorkant van de top verhoogd. Als laatste heb ik de armsgaten 1 cm hoger gemaakt. Al met al vind ik het weer een geslaagd project. Marinka heeft vanmorgen even gepast, zodat ik het kon gaan afmaken. Wat haar betreft hield ze het al aan. Maar helaas.....het is nog winter en dit set is toch echt voor het voorjaar/ zomer bedoeld. Waarschijnlijk als zondags set.
Foto op model volgt nog.

9 opmerkingen:

Collie-Collie zei

Ontzettend mooi setje heb je gemaakt. Handig om het in twee delen te maken, het zou zonde zijn als de kleur het doorloopt.

Hahaha, eventjes wachten tot de temperatuur wat stijgt!!

Groetjes, Collie

Crea Annemieke zei

Dat is handig bedacht om het los van elkaar te houden. Ik vind ze wel enig hoor. En ook een klassieke kleur. Verveeld nooit en staat gewoon heel mooi.
Jouw machientje staat altijd aan geloof ik. Leuk hoor en veel plezier met je naaien. Wij bewonderen het wel weer.
Fijne middag en groetjes van Annemieke

Daniëlle zei

Hoi
Je kent me wel niet, maar ik kwam jou blog viavia tegen. En Bewonder jou werk. Je naait super veel en onwijs gave dingen joh!! Sinds kort heb ik ook mn weblog, en ben nu ook bezig met een rokje voor mijn dochter.
Maar als ik dit jurkje van jou zie, kriebelen mijn handen om dat ook eens te gaan proberen!
Groetjes Danielle Plaisier

d'Boederie zei

Ik vind deze uitvoering bijna nog mooier als wanneer het aan elkaar zit!Wat ben je toch handig.En wederom een hoog jottum gehalte.Complimenten!

Sabine zei

Goh, wat is dat weer een mooi setje (want dat is het nu toch) geworden! En inderdaad, het lijkt me superhandig dat het in 2 delen is. Moest ik dit aan mijn dametjes tonen, ik denk dat ik onmiddellijk enkele aanvragen héb :-) Nee, ik blijf het gewoon super vinden!

groetjes,
Sabine

Cindy zei

Wauw! Echt een heel mooi setje is dit! Die kleurencombi vind ik ook super! Knap hoor dat je in een rap tempo 2 van die prachtige jurkjes maakt!
Groetjes Cindy

Riny zei

Wat heb je weer mooie dingen gemaakt Danielle. Ik vind je set prachtig. Wat zal Marinka stralen in deze feestelijke creatie. Was het niet veel werk met dat lint tussen de voorpassen? Het ziet er schitterend uit. De stof is ook zo mooi. Nu maar hopen dat het gauw mooi weer is..dan kan ze het lekker dragen.
groetjes van Riny

Daniëlle zei

Hoi danielle
Even op deze manier een berichtje terug. Ik heb het aangepast op mijn weblog en als het goed is kun je me nu wel voglen.

Groetjes Danielle

Corine van Toor zei

Wat een mooi resultaat! Knap hoor!
En nee, ik kon die ottobre met de baretjes zo gauw niet vinden op het internet. Zou je me willen mailen? dat mag op corinevantoor@gmail.com.
Kan ik eindelijk leuke baretjes gaan maken! super! Bedankt voor de moeite, alvast..