woensdag 12 januari 2011

Jurk Piroschka (Tuci) voor Anne-Marit.

Zo ik ben aan de voorjaars/zomerkleding begonnen. Ik wilde het nieuwe patroon Piroschka van Tuci uitproberen. Het leek mij een mooi patroon voor Marinka, maar daar zou ik bijna 4 meter stof voor nodig hebben. Dus nu heb ik hem eerst voor Anne-Marit uitgeprobeerd.(maatje 92/98) Volgens het patroon konden er ook nog halve mouwen aan zodat je blote schouders had, maar dat vond ik absoluut niet mooi dus die heb ik weggelaten. Het bovenpasje heb ik verhoogd qua halslijn. Ook bij de stroken heb ik 5 cm. extra aangeknipt. Omdat ik hem toen nog vrij kort vond heb ik eronder nog een baan tule aangerimpeld.Ik moet zeggen dat ik helemaal weg ben van dit jurkje en in deze stijl komt er ook nog een voor Marinka en Joanne heeft trouwens ook al een bestelling geplaatst.

7 opmerkingen:

Sabine zei

Dat is pas een dotje van een jurkje! En wat heb je die stofjes leuk gecombineerd! Niet te verwonderen dat al je dochters er eentje willen :-)
Heel erg mooi!

groetjes,
Sabine

Collie-Collie zei

Wat een snoezig jurkje! Ik vind het een superromantisch jurkje, die je met de stofjes allerlei sfeertjes mee kunt geven. Super!

Ik denk dat Bridget er ook wel zo eentje in haar kledingkast wil hebben!!

Groetjes, Collie

Riny zei

Ooooh wat mooiiii Danielle.Ik wil graag reageren op je mooie Blog. Wat heb je prachtige dingen gemaakt. En de nieuwste jurk vind ik geweldig. Leuke stofcombinatie ook.
De tule strook maakt het tot een echte prinsessenjurk. Zo te zien is je dochtertje dat ook:-) Heb groot respect voor je dat je nog zoveel naait met een groot gezin.

Momenteel maak ik voor mezelf de ballonrok uit de Knip die jij ook gemaakt heb. Ik maak hem van grijze soepele wollen stof. Heb dit model ook al eens gemaakt van een taft.Zit heerlijk.
Het wikkelshirt van jou vind ik ook prachtig. Kan je dat patroon kopen? Die roezel is leuk zeg...
Wat is er heerlijker met dit weer om wat te naaien he? Je kan geen stofdoek uitkloppen haha
groetjes van Riny

Esrosa zei

Dat heb je mooi gedaan! Ik vond het voorbeeld van het patroon wel leuk, maar 'zag' er niets in. Jij wel, dat is duidelijk! Mooi gedaan, leuke frisse combi zo. Heb je al besloten of je de jurk nog gaan splitsen in losse rok en top?
Groetjes,
Esrosa

Danielle zei

Hoi Esrosa, ik ga volgens dit patroon ook nog een combi verzinnen voor Marinka. Ik zit te denken aan een blauwe rok en een witte top. Uit praktisch oogpunt (doorlopen kleuren) maak ik er denk ik 2 kledingstukken van ja!
groetjes Danielle.

Corine van Toor zei

Wauw Danielle, wat maak jij prachtige dingen. Ik ga jou ook volgen en genieten van al dit moois! Groetjes Corine

Corine van Toor zei

Hoi! daar ben ik nog even! ik zie bij jou op je blog hele leuke baretten! Heb jij enig idee hoe ik aan het patroon kan komen? Ik ben al een tijd op zoek naar aan kinderpatroon voor baretjes, maar zie altijd alleen maar gehaakte of gebreide (en ik vind stoffen veel leuker). Hoop dat je me kan helpen!