woensdag 5 januari 2011

Een Insa (farbenmix) voor joanne

Allereerst wil ik jullie allemaal het allerbeste toewensen in het nieuwe jaar!

Mijn eerste rok van 2011 is weer een feit. Het denkwerk kostte het meeste tijd geloof ik. Ik ben nl. gisteren eind van de middag begonnen met in elkaar te zetten en 's avonds was hij klaar. Joanne heeft wel wat nieuwe rokken nodig. Die groeit nl. ook flink in de breedte en een aantal rokken die ik begin van het seizoen gemaakt heb worden echt te strak. Ik heb de Insa al lang in huis, maar nog nooit wat meegedaan. Ik vind nl. bij veel rokken die gemaakt zijn de bovenrok te kort en de onderrok de lang. Ook moest ik het patroon vergroten omdat hij tot 134/140 ging en Joanne 152 draagt. Maar dat was geen probleem. Ik heb dus de rok breder getekend, de bovenrok met 5 cm verlengd (ook om hem lekker met lintjes en elastiek te kunnen ophalen)Bij de onderrok heb ik er 10 cm. vanaf gehaald en er daarna een ballonstrook aangezet.Op de aangegeven lijnen waar elastiek achter de stof gestikt moet worden heb ik dat 4 keer gedaan en bij de andere 4 keer heb ik het pandje doorgeknipt en tunneltjes genaaid om er lintjes doorheen te doen. Joanne is nog echt een meisjes meisje die van roezels, strikken en ophaaltjes houd, dus deze rok vond ze prachtig en mama ook! De stof is weer een memorystof. (restjes van Anne-Marits verjaardagsjurk)

10 opmerkingen:

Mariette zei

Dat vind ik een heel leuk idee van die lintjes, ga ik onthouden!
Erg mooie rok, staat haar goed!

Collie-Collie zei

Ook nog de allerbeste wensen voor 2011.

Ik vind de rok ontzettend mooi geworden. Leuk die lintjes en die ballonroezel aan de onderrok staat er perfect bij. Schitterend gemaakt. Bridget is ook een echt meisjes meisje. Kirsten heeft gelukkig ook lang van alles leuk gevonden wat ik verzon.

Groetjes, Collie

d'Boederie zei

Wauh!!Wat een plaatje.Echt heel mooi geworden je rok.Kan zo bij College Style vandaan komen!!

plukdedagsandra zei

Wat een leuke feestelijke rok. Knap dat je dat kunt!

Elise zei

Dat heb je snel gedaan, 's middags begonnen en 's avonds af! Je denkwerk loont wel. Leuk met de lintjes en de ballonstrook.

Cindy zei

Deze rok is echt heel erg gaaf geworden! Erg leuk met de lintjes! Ik vind de stof ook erg mooi!

Sabine zei

Wat een leuke rok is dat geworden, joh! Ik vind hem echt super! Heel erg mooi!

groetjes,
Sabine (na een lange vakantie :-) )

Diana zei

De rok is super mooi geworden, en wat een tempo, knap hoor!
Groetjes Diana

Crea Annemieke zei

Hallo Daniƫlle,

Dat is dus je eerste werk van 2011. Een hele mooie meisjesrok. Je hebt weer een heleboel geld verdiend. Dat is een goede gedachte zo aan het begin van het nieuwe jaar.Wat een grappig effect krijg je door die lintjes op te trekken. Staat de jongedame echt goed. Is dit een schoolrok????
Ik zie je emailadres niet op je blog, wil je me dat nog eens een keertje mailen.
Daaaag en nog een fijne dag.
Met de vriendelijke groetjes van Annemieke

Hennie zei

Heel erg mooi geworden! Deze dame loopt er weer prachtig bij!
En ook nog zo snel, dat doe ik je niet na!
Groetjes Hennie