donderdag 28 april 2011

ABC 118 (aangepast met tricot boord)


Ik heb me van de week toch heerlijk vakantie!!! Het is hier echt heel erg rustig in huis. 2 zijn er logeren en 1 dochter is vandaag heel de dag naar een vriendin geweest. Dan heb ik nog wel 2 kleintjes, maar die slapen 's middags best nog een paar uurtjes Tsja wat ga je dan doen? Huishouden of naaien? Het werd het laatste. Vanmiddag ben ik dus aan een ballonovergooier voor Marinka begonnen naar het patroon ABC118. Ik heb hem wel aangepast. Hij valt nl. heel kort en zo'n lang recht stuk naar beneden vind ik voor grotere meisjes ook niet echt geslaagd. Ik heb er dus een tricotband onder aan gezet. de onderjurk en de halsbies zijn ook van tricot en de buitenjurk van katoen. Omdat de halsbies van tricot is zat hij zo in elkaar. (ik hoefde nl. geen split en knoopsgaten te maken.) Hij kan zo over haar hoofd aan. Eind van de middag (nog zonder tricotrand) even gepast. Toen was de rok nog veeeeeeeels te lang, dus heel veel afgeknipt en er een rand van dezelfde stof ondergezet waar ik de rok had aangerimpeld en wat denk je? Te kort. Dus na het eten die rand er weer af en nu een tricotrand geknipt (een stuk hoger nu) Die zit er nu dus aan en ik vind hem nu ook veel leuker. Helaas (voor haar wel leuk natuurlijk) is Marinka nu vissen met haar vader, dus kan ik niet passen. Nu dan maar even een foto zonder model!

EDIT: Marinka is inmiddels thuis en heeft hem aangehad. Ik moet er nog wel aan wennen hoor! En Marinka ook, ze wil hem niet naar school aan, maar dat komt ook omdat d'r vader hem ook al niet mooi vond en mij zag ze twijfelend kijken. Ik vind de stof tussenin zo zakkerig. (ligt aan het patroon natuurlijk) En de boord is ook best wel wijd, misschien elastiek erin doen?

Edit 2; Ik heb elastiek in de boord gezet en nu valt hij een stuk leuker. Nu Marinka nog overtuigen!

6 opmerkingen:

Sabine zei

Da's écht wel een héééééél erg leuke variant! En wat staat die goed voor iets grotere dametjes! Goh, ik vrees dat je hiervoor navolging krijg van mij! Ik vind het echt helemaal, ja...super!!!

groetjes,
Sabine

Astrid zei

Dit jurkje vind ik wel een heel geslaagde variatie op het het ABC patroon 118. Ik heb er al heel wat voorbij zien komen, maar tot nu toe liep ik niet echt warm voor dit patroon. Ik vind deze echt heel erg leuk!!

Groetjes, Astrid

Elise zei

Wat een leuke variant van dit patroon!

Riny zei

Eerlijk gezegd Danielle moest ik ook wel effies wennen toen ik deze ABC variatie zag. Misschien eens passen met een leuk rood of wit shirtje er onder.Dametjes op die leeftijd voelen haarfijn aan of het leuk of niet leuk is. En als pappa al een beetje bedenkelijk kijkt dan...tja dat weet je het wel.Kan je ons nog even mee laten kijken via een foto met de versie met elastiek? Ik heb bewondering voor je creativiteit hoor. Succes, laat je niet ontmoedigen als het een keer niet lukt...zeg ik ook tegen mezelf hoor haha:-))

Danielle zei

Riny, Op deze foto's staat Marinka al met de jurk met elastiek in de boord erop. Ervoor was de boord nog wijder. Weet je, deze jurk is wat moderner geworden dan dat ik van mijzlef gewend ben. Maar weet je wat? Ik ga een give-away doen met deze jurk. Ben benieuwd of er belangstelling voor is.
groetjes Danielle

Judith zei

Ik lees net je bericht op mijn blog. Ik vind bij mijn versie de buitenjurk ook zo "zakkerig" Merel stak ook meteen beide armen helemaal in de armsgaten tussen de boven en onderjurk. Het staat Merel echt voor geen meter. De mijne staat op marktplaats. Ik ga op zoek naar een ander mooi patroon voor een jurk.

Groetjes Judith