maandag 4 april 2011

Nog een knoopjurk!

 De tweede foto is niet helemaal geweldig. maar mijn jeudige fotograafjes hebben hun best gedaan. Anne-Marit wilde er graag bij (nog met pastamondje, pyamaatje aan en haar onafscheidelijke 2 verschillende laarzen!)
Zo mijn eerste lap van het stoffenspektakel is verwerkt. Het is een knoopjurk geworden. Van het weekend lekker al gedragen. Mijn vorige jurk was van een dikke tricot met een wollige binnenkant. Dus die werd behoorlijk warm en deze is lekker luchtig. Voor het naaien ging het trouwens even niet allemaal even goed. Deze lap was een coupon van 150 cm. Ik heb hem netjes voorgewassen in het wasmachine  en in de droger gedaan. Daarna de lap opgemeten want hij leek me zo kort geworden. Hij was nog maar 135 cm!! Dus dat zou passen en meten worden. Maar dat lukte dus. Ik had bijna niets meer over. sommige delen had ik uit enkele stof geknipt om stof uit te sparen. Maar wat denk je eind van de rit? Bovenpandje kwijt! Ik kon hem nergens meer vinden . Heel het huis afgezocht. Verschillende keren de prullenbak onderste boven. Maar nergens en nog steeds niet. Nu heb ik van 2 stukjes 1 pand gemaakt en nog zo kunnen knippen dat het niet opvalt, de naad valt een beetje in de knoop. Pfieuw!! Toch nog een jurk.

11 opmerkingen:

Judith zei

Mooi gemaakt! Leuke stof ook. En dat van die laarsjes....onze dochter heeft dat ook een tijdje gedaan. Staat wel lief vind ik.
Fijne dag!

Groetjes Judith

Zussies zei

Leuke jurk geworden!Is de stof nu blauw/wit of bruin/wit. Ik heb ook al vaak naar dit model zitten kijken maar de knoopsluiting houd me tegen, lijkt me niet makkelijk!

Heidi zei

Erg mooi geworden staat je goed! En moest wel lachen om je dochter, kleine Pipi Langkous ;)

Groetjes Heidi

Danielle zei

Hoi Jenny, de stof is blauw/wit. Maar Jenny: jij niet kunnen? Dan onderschat je je eigen hoor. Jij kan zo super naaien. Die knoop moet je idd even doorhebben. En dan is het een makkie. Als je vragen erover hebt stel ze gerust.
groetjes Danielle

Collie-Collie zei

Dat lijkt me inderdaad een heerlijk jurkje. Die je in de zomer en in de winter kan maken. Die knoop houdt mij ook tegen, want ik heb een leuk modelletje in de Knip gezien... maar ben bang dat ik het niet goed sluitend krijg bij die draai... moet het waarschijnlijk gewoon doen! hahaha. Mooi stofje, kan alleen de kleur niet zo goed zien. O.. hahaha, ik zie hierboven al staan blauw/wit.

Groetjes, Collie

d'Boederie zei

Je ziet niets van al de problemen die je tegen kwam bij dit jurkje!Staat je erg goed,en wat een leuk pyama meisje...met laarzen:)

Riny zei

Wow Danielle wat een prachtig jurkje heb je genaaid in korte tijd. Het staat je erg goed en wat ben je super slank zeg.
Mijn stofje is toch net iets anders. We hebben het denk ik wel bij dezelfde meneer gekocht.
Ik zal ook de stof maar wassen als ik van je hoor dat het behoorlijk krimpt. Leuk verhaal met goede afloop van het bovenstukje wat kwijt was. Misschien kom je het later nog ergens tegen tussen het speelgoed of zo? haha. Wat een schatje toch die Anne-Marit.
groetjes van Riny

Klavertje Kleding zei

Super leuke jurk geworden! Staat je heel goed!

Grt. Nel

Sabine zei

Wat een beeldig jurkje! Het staat je écht schitterend! Heel erg mooi stofje heb je ook gebruikt. Echt heel erg mooi!

groetjes,
Sabine

Daniëlle zei

hoi danielle
Soow das knap hoor...!! Goed van je!! En ik moet zeggen dat hij je ook geweldig staat! Lekker slank!

Groetjes danielle

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Nou dat is dan wel een jurkje met een verhaal.Hij staat heel leuk en handig en dat is ook weer wat waard. Veel plezier ermee .....
Daaaag Annemieke