woensdag 13 april 2011

Ballonrok van patroon stoffenspektakel en kanten vest.
En weer een stofje van het stoffenspektakel gebruikt! En het patroon van een ballonrok wat ik kocht op het stoffenspektakel heb ik gebruikt.  Het is echt een leuk model ballonrok en wilde ik eens voor mijzelf uitproberen. Eerst moest ik even goed kijken om alle uitgetekende delen goed aan elkaar te krijgen, maar daarna ging het vanzelf. Alleen de afmetingen van de onderrok klopte voor geen meter. Het was een rechthoekig stuk waar voor de rest geen model in zat. Dat werd naar onder toe dus echt te strak. Je kon er amper mee lopen. Maar goed, dat heb ik goed kunnen aanpassen. Maar degene die dit patroon ook hebben gekocht: wees gewaarschuwd! Voor erop had ik een kanten vest in mijn hoofd. Ik had zo'n vest al voor de winter in het grijs.Het is een vest met voorpanden die uitlopen in een soort punt om te knopen. Het zat heerlijk en als ik het aanhad dan vroegen de mensen altijd of ik aan het afvallen was. Het kleedde blijkbaar af. Maar goed, dat vest had ik dus veel te vaak aan. en daar kan kant niet tegen! Het haalde verschrikkelijk en er was een gat ingekomen. Ik had hem al eens goed zitten bekijken en zag dat hij heel simpel in elkaar zat zonder poespas, alles gelockt en nergens zomen. Dus vanochtend heb ik hem uit elkaar gehaald en op het kant gelegen wat ik bij de stoffenkraam had gekocht. Eind van de ochtend even snel op een proeflapje proberen te locken, maar dat ging niet echt goed. Maar dan hebben we sancho natuurlijk! En die gaven mij gelijk goede tips om te locken. En ja hoor op standje rolzoom met de steeklengte en steekbreedte iets veranderd ging het gelijk goed. Na een half uurtje zat hij in elkaar. In mijn kledingkast moest ik nog goed zoeken voor iets eronder. Verschillende items eronder gehad maar was allemaal niet naar mijn zin. Dit stond het beste (en natuurlijk met mijn onafscheidelijke riem!)  Ik ben op dit moment wel tevreden, maar het vest is ecru en mijn topje wit, dus nog een keer op zoek naar iets ecru's

11 opmerkingen:

Cindy zei

Wat heb je weer een super setje gemaakt! Erg mooie stof van de rok en ook het kanten vest is heel erg mooi! Handig toch, he als je zelf zo een gekocht vest na kan maken :)
Je hebt weer een prachtig setje in de kast!
Groetjes Cindy

Sabine zei

Danielle,
dat kanten vest is écht prachtig!!!!! Heel mooi, hoor! En je ballonrok daaronder... deze set kan doorgaan als een feestset!

groetjes,
Sabine

Elfi zei

Prachtig setje Danielle,
kun je weer trots op zijn.

Groetjes,
Roelfina

Corine van Toor zei

Heel mooi! Iedere keer weer verbaasd over hoe je het allemaal voor elkaar krijgt! Ik heb ook zo'n grijs kanten 'vest'.. en ben er ook nog steeds blij mee ;) maar zo'n witte is ook wel heel gaaf!

Margreeth zei

heel erg leuk allebei en als set zo. Goed gelukt joh, dat vest.

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Wat een mooi setje ! Staat je heel leuk. Wat kan jij naaien zeg. Fijne dag nog en de groetjes van Annemieke

zigzag zei

mijn site is www.zigzaggen.blogspot.com

Janny zei

Hallo Danielle,

Ik volg al een tijdje je blog. Wat naai jij veel zeg! Deze rok vind ik erg leuk. Ik zou hem graag voor mijzelf naaien. Weet jij of dit patroon ergens op internet te koop is?
Groetjes Janny

Danielle zei

Hallo Janny, deze rok is niet via het internet te koop volgens mij. Ik heb hem aan de kraam op het stoffenspektakel gekocht. Het patroon heeft ook geen naam.
Stuur me anders maar een mailtje, dan wil ik hem tegen een vergoeding wel kopiëren.
Mijn mailadres is j-w punt korevaar apestaartje hetnet.nl

janneke zei

Hoi Danielle,
Ik heb deze rok ook gemaakt en idd de onderrok is een heel raar stukje stof.
Gelukkig heb ik die van strechvoering gemaakt dus ik kan me nog iets bewegen :)
Verder vond ik hem ook iets aan de korte kant. vond jij dat ook?Maar het is wel een rok die ik weer ga maken en dan maak ik de binnenvoering anders.
Verder maak je prachtige kleding.en je bent zo supersnel zeg.

Groetjes Janneke

www.pippeloentje.winkelslim.nl zei

ik verkoop allerlei patronen
incl. beschrijving
speciaal op maat getekend

wat naaid u veel zeg erg mooi hoor