dinsdag 19 april 2011

Een strak rimpelrokje met een vest voor Marinka
En voor marinka weer een set klaar. Zeer waarschijnlijk haar zondagse set! Ik ben eerst begonnen met een rimpelrokje van tricot. Deze rokjes met rimpels in de zijnaden zie je vaak in winkels zoals College Style. Helaas zijn deze rokjes dan niet echt goedkoop, dus dan maken we het toch gewoon weer na! Ik had al gehoord dat het gewoon rechte lappen zijn. De eerst mislukte, hier kon marinka geen stap mee zetten. van onderen was hij veel te strak. Dus de tweede keer toch maar iets uit laten lopen en nu zit hij perfect. Met het sluiten van de zijnaden heb ik uitgerekt elastiek meegestikt en zo krijg je dus de rimpels. Voor erop heb ik het patroon ABC107 gebruikt. dit vest heb ik van de winter ook al gemaakt en was goed bevallen , dus daarom nu een zomerse versie.

9 opmerkingen:

Riny zei

Ik dacht het wel dat je vandaag hard genaaid had:-) Wat is de set voor Marinka leuk geworden joh. Het is echt een dametje met zo'n strak rimpelrokje.Je hebt maar weer mooi een heleboel geld bespaard met het zelfmaken.
Ik zag vanmorgen inderdaad bij College Style zulk soort rokjes hangen.
groetjes van Riny

Crea Annemieke zei

Hoi Daniëlle,

Wat een leuk setje , zeker door die kleurtjes. Sportief en toch netjes voor de zondag. Jorina, mijn dochter, maakt ook steeds van deze rokken. Een paar weken geleden heeft ze er drie gekocht bij College style, en die maakt ze nu na. Ze heeft er spijt van dat ze ze eerst gekocht heeft. maar ja ze kwam net uit het kraambed en dan wil je wel wat leuks.
Het is laat maar ik kom net thuis van de vrouwenvereniging en mijn man is naar de amtsdragerscursus in Rotterdam.....
Welterusten Annemieke

zigzag zei

hoi wat leuk, die rok is dus van dubbele
stof heb al zitten kijken weer een idee.
ben er nog helemaal uit hoe je dat hebt
gedaan maar wie weet. jennie

Cindy zei

Wat een super leuk set heb je weer gemaakt! Erg leuk idee die rimpelrok en het staat haar ook erg mooi!
Het vest is ook leuk met die breede streep! Wat zal er prachtig bij lopen op zondag!
Groetjes Cindy

Sabine zei

Wat een leuk setje! En dan vooral het rokje! Super zeg! Dat had ik voordien nog nooit gezien, maar ik vind het echt heel leuk! Die probeer ik binnenkort ook wel eens (misschien hoor je me dan om raad te vragen :-)).
En het vest, dat is en blijft een leuk modelletje hé! Maar vind ze heel mooi in die streepjesstof!

groetjes,
Sabine

Daniëlle zei

Hoi danielle
Leuk zeg dat rokje... ik had het idd ook al vaak gezien bij college style ed. En wil er binnenkort ook eens voor mezelf een maken. Maar omdat het tricot is kun je dat dan wel met een gewone steek naaien? Of moet je daar weer iets apparts voor hebben (speciale naald ofzo? ) geen idee...

Maar 1 ding is zeker, je hebt niet stil gezeten

Groetjes danielle

Danielle zei

Hoi Danielle, bij tricot kan je het beste met een tricotnaald werken. De zijnaden en elastiek heb ik met een zigzagsteek gedaan, omdat het mee moet rekken. De rest met een hele flauwe zigzagsteek.
Als je nog vragen hebt stel ze gerust.
groetjes Danielle

Anoniem zei

Beste Daniëlle,

Via google ben ik op je site terechtgekomen. Ik ben namelijk op zoek naar een patroon voor een rimpelrok. Mag ik vragen welk patroon je daarvoor hebt gebruikt? Zowieso, je maakt erg leuke dingen, waar haal jij je patronen vandaan?

Vr. gr. Heleen
htilborgh@hotmail.com

Anoniem zei

Beste Danielle,

Wat een leuke site!
Mijn vraag is waar je de stof voor de rimpelrokjes koopt en waar je op moet letten(dikte van de stof etc.).

Je maakt super leuke rokjes en ga vooral zo door!

Vriendelijke groeten,

Annemarie