donderdag 19 mei 2011

En weer een knoopjurk met een bolerovest.

Ja ik vind dat knoopjurk model zo leuk dat ik er maar gewoon weer een heb gemaakt. Afgelopen zaterdag zag ik op de markt zo'n mooie tricot met grote bloemen, die moest ik dus gelijk hebben. Ik heb deze week eigenlijk helemaal niet zoveel tijd om te naaien omdat we bezig zijn met het opknappen van het toilet. Dus van de week is er heel veel gesloopt, geboord en gezaagd. Nu zitten we gelukkig weer in de opbouwende fase, maar wat geeft het een stof zeg. Van boven tot beneden. ik heb mezlef maar wijs gemaakt dat het niet helpt om schoon te maken dus in mijn vrije uurtjes (tijdens het slapen van de kinderen) snel achter mijn machines gekropen. Mijn knoopjurk zat in notime in elkaar (wat wil je ook, dit is de 4de keer dat ik de knoop maak) En toen het vestje. Het model komt uit de knip april 2011. Ik heb hem naar een voorbeeld van Jensen gemaakt, dus met een gladde boord aan het vest en geen ruches. Toen ik hem eraan had zitten bleek dat ik hem teveel had uitgerekt. Met het dragen bolde hij op. Dus er weer afgesloopt. Toen hij er weer goed aanzat dacht ik aardig klaar te zijn maar toen ik nog eens goed in de spiegel naar mezelf keek zzag ik dat ik 1 mouw binnenste buiten erin had gezet. Dom, dom, dom! Haastig spoed is dus zelden goed! Maar nu is alles perfect. Aan de mouwen heb ik ook boordjes gezet van effen witte tricot. Ik vind het wel leuk staan i.c.m de witte ribbeltjes tricot. Nou tussen de middag heeft Joanne even fotos gemaakt, gelukkig vond zij het leuk staan bij elkaar, want mijn man vond het een hippiejurk! Hij gaat zo niet naast me lopen. Zal wel meevallen denk ik.

17 opmerkingen:

~THEA~ zei

Volgens mij is hij dat wel na een paar keer dragen wel vergeten!En vind hij het leuk!!

Ik heb het vestje ook gemaakt, vond het een beetje krap uitvallen.Ik maak het nog wel eens een keer, en dan wat ruimer en ook zonder de strook. Al had ik die sowieso al smaller gemaakt!!

Bij jou ziet het er goed uit! Leuk setje op die manier!!

Fijn weeknd alvast, groetjes Thea♥

Crea Annemieke zei

Juist een fleurige jurk. Enig setje hoor.
Die polo vind ik ook zo leuk. Zeker door die drie erop. Nou Daniëlle, veel naaiplezier. Ik begrijp niet hoe je het allemaal voor elkaar krijgt, een heel gezin en dan zoveel naaien.
mijn complimentjes hoor.
Daaaaaag Annemieke

Made by mama zei

Ik vind het een hartstikke leuke jurk. Je zou voor de grap een echte gebloemde oranje hippie jurk moeten maken en dan heel serieus die aan je man laten zien.

@Let zei

Ik vind het een leuke jurk Daniëlle...
Soms moet je wel eens iets anders als anders doen hé, ik kocht onlangs een gebloemde rimpelrok voor mezelf...als je ze had gehoord hier ;-)
Maar alles went...ook je moeder in een bloemrokkie...

Doei, @Let...

Cindy zei

De jurk is echt heel mooi geworden! En ik vind het absoluut geen hippiejurk! Lekker fleurig juist!
Groetjes Cindy

Blomkes zei

Leuk setje heb je gemaakt! Die mannen toch, ik vind het idee van 'made bij mama' wel goed om je man eens goed te laten schrikken...

groetjes, Elske

Hennie zei

Ziet er leuk uit! Vooral ook dat vestje zonder die strook. Ik ben nog aan het stoeien met het bindstrikje. Als ik hem te laag doe, valt de strook steeds open, maar te hoog vind ik ook niet zo mooi. Misschien haal ik hem er ook nog wel af en dan met een gladde strook oid. Volgens mij heb jij er geen bindstrikjes op of wel?
Staat je goed!

Vlijtige Lies zei

Helemaal mooi!!Lekker fleurig en net even anders als dat we meestal van je zien!En....geen riem:) En ach mannen..hun trekken toch ook aan wat mooi vinden?Je vestje is na al je foutjes wel heel netjes geworden zeg!Groet

Elfi zei

En wederom een prachtige set!
Complimentjes!

Groetjes,
Roelfina

Klavertje Kleding zei

Hele mooie set geworden. Prachtig stofje heb je voor de jurk gebruikt! Die mannen ook, allemaal hetzelfde :-))
Maar je zult zien, na een paar keer dragen gaat hij het echt wel mooi vinden.

Grt. Nel

Sabine zei

Wat zegt jouw man? "een hippiejurk?" Ik vind hem net zo mooi! Echt! Hij zal er wel aan wennen als je hem een paar keer hebt gedragen en je er veel complimentjes over gekregen hebt! In combinatie met het vestje, wat ik ook heel erg mooi vind, is het een supersetje geworden! Heel mooi!

groetjes,
Sabine

Riny zei

Wat een hip stoffie Danielle,nee hoor geintje..
Je nieuwe Knoopjurk vind ik je juist heel goed staan.Lekker frisse kleuren.Fijn dat je weer geoefend hebt met die "knoop":-)Bof ik even:-)
Je bolero'tje vind ik schattig staan op je jurk.Ook al zo'n mooi tricot stofje.Het staat ook op mn lijstje...Sterkte in de verbouwing. Fijn dat je toch nog kon naaien he?
groetjes Riny

RoosMarijn zei

Leuke jurk! (En stiekem ben jij volgens mij heel veel aan het afvallen!)

Danielle zei

@Hennie, ik heb er idd. geen striklintjes aangedaan.

@Arjo idd. nu geen riem, ik had hem wel aangedaan hoor! Maar nu vond ik het toch niet zo leuk!

@Roos Marijn, was het maar waar dat ik zoveel ben afgevallen. Misschien 2 kilo nu, maar niet meer hoor!

Corine van Toor zei

Ik vind de jurk (en de bolero) zó leuk! echt goed geslaagd!!

janneke zei

Leuke jurk!,ik vind de stof juist erg mooi.
Ze zijn jou natuurlijk gewend in rustige kleuren,dan springt dit er juist uit.
Na alle creaties op blogs ga ik hem ook eens proberen.Ik heb wel de knoopjurk van Its A flits gemaakt,dus ik denk dat deze mij ook wel lukt.
Groetjes Janneke

Kaatje zei

Staat je super!!!