dinsdag 4 juni 2013

Vertikale strokenrokje en ondergoed....

 Het vertikale strokenrokje van Created in X-land vind ik zo'n leuk patroon. Heb het al tijden in de grote maatjes in huis. Maar nog nooit gemaakt omdat ik niet wist of hij door de keuring heen zou komen. Ook gaat er ruim 2,5 mtr stof inzitten. Maar toen ik vorige week bij een kinderkledingwinkeltje zo'n zelfde rok zag hangen, wist ik opeens hoe ik hem ging uitvoeren! Het kwartje was gevallen. Ik heb een klein dingetje aangepast op het patroon: de volants vallen normaal in punten over zoom heen, ik heb daar een ronding van gemaakt zodat ik het ook beter kon rolzomen en omdat ik rond mooier vind dan een punt. Voor de rest is het een best makkelijke rok om te maken, alleen het rolzomen ging niet van een leien dakje (kwam ook door het voileachtige stofje): de ene keer liep hij van de stof af, de andere keer brak de draad en ga zo maar door. Normaal heb je 12 volants, maar ik heb er onderhand wel 24 geknipt!! Ik heb nog wel een extra onderrok eraan vast genaaid, want anders scheen hij door. Voor eronder  een donkerblauwe legging gemaakt, voor erop had ik nog een blauw vestje liggen en zo was het setje weer compleet. De middelste dochter was helemaal blij (ondanks dat ze geen wijde rokken meer wilde, deze was goed omdat hij lekker soepel naar beneden valt en niet wijd uitstaat) en heeft het vanochtend met het passen gelijk aangehouden.
 
 
 
 
 En vorige week ben ik met het maken van ondergoed bezig geweest.
Dit naar het e-book patroon Speedy van Farbenmix. Wat een mooi patroon. Oudste dochter had aansluitende hemden nodig. Ik had er 1 gekocht bij de Hema: 8,95!!  Dus daarom maar eens  'badpakken'lycra in het wit bij de Stoffenshop.eu besteld en volgens het patroon hemden gemaakt. Ik ben helemaal tevreden: mooi aansluitend en hoog, zodat ze ook al top gedragen kunnen worden. De lichtblauwe ruitjestricot heb ik een tijdje geleden overgenomen van een medenaaister en komt zo goed van pas. De broekjes die er bij horen zijn ook helemaal top, ze sluiten ook perfect aan. Ja, dit patroon gaat nog veel gebruikt worden. (sorry voor de kreukels, ik had het wel even kunnen strijken....)
 
 
Posted by Picasa

18 opmerkingen:

Omias maaksels zei

Ik vind het een schitterend rokje , Danielle.
Ik heb het patroon ook liggen....durfde er nog niet aan beginnen.
Ik laat het nu ook nog even liggen....want heb niet meteen een lap in huis die zo groot is.

Andrea zei

Wat een super leuk rokje! en ondergoed zelf maken dat haal je er zeker uit. Fijn he, dat het dan ook nog eens zo goed lukt!

Mama C zei

Wat een leuke rok en perfect dat het hele setje zo compleet is.
De hemdjes en de broekjes zien er ook erg mooi uit!

Groetjes

Onder de knotwilg zei

Wat een leuke rok! Zo met die ronde kanten staat het inderdaad mooier als met die punten vind ik. De hemdjes en broekjes zien er ook mooi uit!

Neeltje zei

Mooie rok. Lijkt me ook erg praktisch zo met die tricot band. En ondergoed naaien is hartstikke fijn. Het zit zelfs beter dan gekocht ondergoed vind mijn dochter (en de jouwe?)

Neeltje

Vlijtige Lies zei

Mooie rok!!! Maar wat een werk zit erin. Petje af hoor. En je ondergoedsetjes zijn zekers goed gelukt!! G.Arjo

Mariette zei

Prachtige rok en wat een mooie ondergoedsetjes heb je gemaakt!

Rianne zei

Een geweldig rokje! Helemaal leuk! En lekker dat je een fijn patroon hebt gevonden voor ondergoed. Ik moet voor mijn dochter ook nog maar eens een speurtocht opzetten. (Voor als het weer gaat regenen, want met dit mooie weer zit ik in de zon.)

Bianca zei

Prachtige rok echt super!
De ondergoed is ook goed gelukt, waar heb je de ruitjesstof vandaan? Die zie ik namelijk niet op de site die je schrijft?

Danielle zei

@Bianca, sorry mijn tekst was niet volledig, heb het even aangepast. De ruitjestricot heb ik pasgeleden van een medenaaister overgenomen,

Kleding Jetje zei

Wat een leuk rokje! Ik heb het patroontje hier ook al een tijdje liggen. Moet er denk ik toch maar eens van komen.

sarina zei

wat een prachtige rok! ik vind m zo mooier,dan het orginele patroon. vorige week heb ik wat jassenpatronen daar besteld en zat te twijfelen over dit patroon en toen maar niet gedaan, maar misschien ga ik m toch nog een keer bestellen. Suzanne heeft ooit een keer een jurk gehad van dit idee en dat stond haar heel erg leuk,
en wat een mooi ondergoed!
groetjes sarina

Anoniem zei

Dat ziet er erg leuk uit! Wel een heel karwei denk ik...

Ik lees je blog trouwens graag! Of eigenlijk: plaatjes kijken :-) . Inspiratie opdoen!

Doortje Dartel zei

Wat een mooi model heeft die rok zeg! Patroon gaat maar op mijn verlanglijstje :)
Ondergoed is ook erg mooi geworden.

Unknown zei

Leuk gedaan weer. Ook die waterval rimpel shirt waren goed gelukt.
Ik gebruik eigenlijk nooit patronen maar als ik jou creaties zie moet ik het toch maar weer eens proberen.
Ik koop meestal mijn hemden bij de w*ibra en daar koop ik allerlei kleuren onderbroekjes bij dan is het ook niet zo'n kostbaar project.
En is de boel versleten gebruik ik het verknipte hemd als schoenenpoetsdoek.
Ben benieuwd naar je volgende creatie.
Groetjes,
Nelleke
http://nellekeshobbyhoekje.blogspot.nl/

Anoniem zei

Ja zo kan het rokje ook. Zelf vind ik de punten niet storend, maar smaken verschillen en dat mag je gerust zeggen hoor!!Maar hij is super leuk in een stipjes uitvoering!! Leuk compleet gemaakt met legging en vestje!
Super dat ondergoed! Zal badpakkenlycra niet erg gaan zweten? Ik dacht dat je het gewoon van katoen/elastan tricot maakte. Dat ruitje is wel heel schattig!

groetjes Deborah

Nicole Claudia zei

Wat een snoes van een setje. Het rokje is prachtig van dat stofje. Heel mooi gemaakt en met de legging bolerootje en lichte shirtje helemaal top!!

Mooi ondergoed heb je gemaakt. Leuk dat blauwe ruitje!!

Groetjes, Collie

Mama Deborah zei

leuk rokje en vrolijk ondergoed!