donderdag 29 juni 2017

tricot jurk 'Louise" en restjes opmaken...

Ik geloof dat ik eindelijk een jurkpatroon heb gevonden dat lijkt op de leuke king louie jurkjes en wat ook goed zit. Ik heb al best wat van dat soort jurkjes gemaakt en vaak was er wat mee of het was net wat anders dan ik bedoelde. (aan dit patroon heb ik ook veranderd, maar wel zo dat hij voor mij nu ook echt goed is)
Door Facebook kwam ik op een gegeven moment op de site van leuke tricotstofjes . Zij verkoopt het patroon Louise ., wat ze zelf heeft getekend. ( een jurk met overslag en plooien , een iets uitlopende rok+ raglanmouwtjes die uit 2 delen bestaan )Enthousiast heb ik hem besteld , kon niet wachten tot hij binnen was om te beginnen. Toen hij binnen was, gebeurde dat natuurlijk gelijk!! Patroon overgenomen en op stof gelegd. Zag al wel dat ik stof tekort had, dus ben gelijk gaan improviseren. Het voorpand word 2 keer keer geknipt en na het inleggen van de plooien word hij later als 1 verwerkt. Dat leek mij niet zo praktisch en ook warm! Dus ik heb van de overslag die toch onder de andere overslag viel , een half pandje gemaakt, een kort pandje dus en die in de zijnaden vastgezet. En dat is ook goed uitgepakt, dus blijf dat bij de volgende jurken ook zeker doen. (want die komen er!!) De jurk is niet moeilijk om te maken (de beschrijving kan je op de site vinden, die zit niet bij het geleverde patroon) Wat ik overigens wel een beetje miste was een maattabel, het patroon loopt van 34 tot 48, maar je kan dus niet in een tabel kijken welke maat je het beste kan nemen.
Gisteravond laat de jurk nog gepast.... (s avonds laat ben je altijd wat negatiever als s ochtends vroeg, hebben jullie daar ook last van, haha) Bij de eerste keer zien vond ik het niets. Die 'probleemzone' van mij zag ik weer eens te goed. Dat wil zeggen ter hoogte van mijn taille heel goed gevuld en dan vanaf mijn heup liep de jurk opeens uit. Dat zag er niet goed uit. Met een smallere taille en bredere heupen (die ik dan weer niet heb) loopt dat anders, mooier.... Maar goed, weer uit gedaan, even gedacht, even gezeten, weer gedacht en daarna een briljant idee: Ik heb de rok helemaal recht gemaakt en dat is het!! Ik moet altijd rechte rokken dragen, uitlopend of wijd is niets voor mij.
En ja met een corrigerend broekje eronder is hij helemaal naar mijn zin geworden en volgen er zeker te weten meer. De volgende is denk in een effen stof, zodat het patroon beter uitkomt

Ik had nog een stukje van deze mooie vogeltjes/bloemen stof liggen. Vorig jaar maakte ik een halterjurk voor de jongste dochter, mar die is veel te kort geworden. Nu kon er nog een topje uit (alleen de voorkant, dus achter kant is effen) en van de kortere restjes gelijk maar 2 babyshirtjes gemaakt) Nog een fuchsia roze tricot rokje erbij en dochterlief heeft weer een heerlijk set erbij voor de vakantie.

12 opmerkingen:

Corry Willems zei

Ha ha, grappig, ik heb net het Louise patroon binnen, ook met het idee, eindelijk een king Louie jurk! Ik ga er morgen mee aan de slag!

Mama C zei

Wat staat deze jurk je goed! Ik zie helemaal geen probleemzone, hoor! Gewoon heel veel dragen en nog snel een paar andere varianten maken!

groetjes

Riny zei

Wat een leuke jurk Danielle stof is ook prachtig,lekker fleurig. Ook bij Pascal gekocht? (Ze heeft mooie stofjes) Heb het patroon ook, maar nog niet gebruikt. Bedankt voor de tip van het dubbele voorpand. Heb je ook picotelastiek gedaan? Morgen ga ik stof kopen. Is 2m genoeg? Veel plezier van je jurkje.

Alienke V zei

Deze jurk staat je heel mooi! Ook het stofje is erg mooi.
Zelf heb ik ook wel wat King Louie jurkjes maar hou niet van de uitlopende rokjes. Draag liever recht.

Danielle zei

Hoi Riny, ja bij pascal gekocht, ik heb elastisch pipingband gebruikt. 2mtr is genoeg hoor. Ik heb het nu met 1,7 mtr gedaan.

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

En wat staat ie leuk, daar zal je veel plezier van hebben. Je bent goed bezig!
Groet El

Thea zei

Mooi geworden, en als het dan ook nog eens lekker zit!! Altijd goed.
Leuke stof heb je gebruikt.
Ik heb bijna dezelfde gekocht,op het stoffencircus!

Ik hou niet van die overslag.Ik kan er niks aan doen!! Jou staat het mooi!!

Groetsels zei

Die wil ik ook!!! Je jurk!!! Leuk stofje trouwens. Leuk stel ook voor je dochter. Heerlijk lief stofje. Leuk idee om babyshirts te maken van restjes. Je hebt weer mooie kleding gemaakt.

Crea Roosje zei

Leuk is je jurkje geworden,
en in de avond ben je vaak moe en het moest af natuurlijk ha ha!
Jij met je probleemzone vind dat een leuk woord,
maar mooi opgelost zo,leuk nmet dat band,
enne de rest is ook erg leuk geworden!
groetjes Esther

sarina zei

de jurk staat je prachtig!

Pascal zei

Hoi Danielle,
Superleuk deze blog! Wel een beetje trots om jou zo met mijn jurkje bezig te zien. Ook leuk dat het patroon aan te passen is aan je eigen wensen. En wat staat'ie je goed!!
Ik had je mail al gelezen maar zitten deze week in de verhuizing. Ik mail je van de week even terug hoor.
Leuk gedaan Danielle. Bedankt voor deze blog!!
Groetjes Pascal

Vlijtige Lies zei

Wat gebruik je tegenwoordig toch vrolijke stoffen! Staat je prachtig hoor de jurk. En dat van de avond...nooit iets passen op dat tijdstip. Goed opgelost zo. Schattig de andere naaisels.